Ögrenmenin Yasi Olmadigini Kanitlayan Kursiyerler Hünerlerini Sergiledi

Denizli’de Hayat Boyu Ögrenme Haftasi etkinlikleri çerçevesinde açilan ve 18 halk egitim merkezi kursiyerlerin yil boyunca el emekleriyle hazirladiklari ürünlerinin yer aldigi sergi begeni topladi.

Ögrenmenin Yasi Olmadigini Kanitlayan Kursiyerler Hünerlerini Sergiledi


Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde gerçeklestirilen açilis programina Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut, Denizli Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Degirmenci, Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Kültür ve Turizm Il Müdürü Turhan Veli Akyol, sivil toplum kuruluslari, kursiyerler ve davetliler katildi.



Saygi durusu ve Istiklal Marsimizin okunmasi ile baslayan açilis programi Dogan Demircioglu Emsan Ilkokulu Halk Oyunlari Ekibinin gösterisi sonrasi Pamukkale Halk Egitimi Merkezi kursiyerlerinden olusan Türk Sanat Müzigi ekibinin konseri ile devam etti.

Program açilis konusmasini yapan Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici “Hepimizin temel düsturu besikten mezara kadar ilim ögrenerek ögrendiklerimizi hayatin içerisinde uygulayabilmektir. Egitimin teorikten pratige dökülmesi ve genele yansitilmasi toplumun egitim ve kültür açisindan gelismesi anlaminda çok önemli bir durumdur. Halk egitimi faaliyetlerimiz tüm bunlarin gerçeklestirilmesinde büyük rol almaktadir. Hem dinimizde hem de kültürümüzde ögrenmenin yasi yoktur. Insan olarak dünyaya geldigimizde farkli yetenek ve beceri setleri ile dünyaya geliyoruz. Bunlarin kesfedilmesi ve gelistirilmesi için de en önemli ortamlar egitim ortamlaridir. Hayat boyu ile ilgili olarak da halk egitimi merkezlerimizdir. Halk egitimi etkinliklerinde eglenerek ögrenme ve ögrenmenin kalici hale getirilmesi adina içsellestirilmesine büyük gayret gösteriyoruz. Egitim, üretim ve istihdam noktasinda; halk egitimi merkezlerimizde kadinlarimiz daha fazla ilgi göstermektedir. Toplumda anne bilirse çocuk bilir, toplumda anne bilirse aile bilir ve toplumda anne bilirse mahalle, sehir, ülke bilir. Kadinlarimizin yeteneklerinin gelistirilmesi ve onlarinda üretim bandina dahil olmasi en önemli önceliklerimizin arasindadir. Tüm bu faaliyetlerimizi yerel yönetimlerimiz, kamu kurumlarimiz ve sivil toplum kuruluslarimiz ile ortak çalismalar yapiyoruz. Tüm paydaslarimiza tesekkür ediyorum. Halk egitimi kurslarimiz arz temelli degil, talep temelli olarak gerçeklestirilmektedir. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum.” dedi.



Denizli Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Degirmenci ise “Denizli’miz ahilik kültürünün dogdugu bir memlekettir. Üretmenin ne kadar degerli bir hizmet oldugunu, üreten insanin vatana ve milletine ne kadar hizmet ettigini bilen bir kültürden geliyoruz. Halk egitimi merkezlerimizde de her yastan vatandasimiz üretimin içinde yer aliyor. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut konusmasinda “Halk egitimi faaliyetlerimiz egitimde marka olan ilimizde gururla konustugumuz faaliyetlerimizdir. Basarida emegi geçen tüm egitimcilerimizi kutluyorum” dedi.



Açilis programinin sonrasindan protokol heyeti sergi salonuna geçerek halk egitimi merkezleri kursiyerlerinin yil boyunca el emekleri ile hazirladiklari ürünlerinin yer aldigi serginin açilisini kurdele keserek gerçeklestirdi.

Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici sergide yer alan tüm stantlari gezerek usta ögreticiler ve kursiyerlerden eserleri hakkinda bilgiler aldi.

Halk Egitimi Merkezleri usta ögreticileri esliginde kursiyerlerin el emegi göz nuru binlerce eserinden olusan ve 130 standin yer aldigi sergi; 1-3 Haziran 2023 tarihleri arasinda açik olacak ve gezilebilecek.
Kaynak: İHA