Marmaris Kültür Sanat Festivali Basladi

Mugla’nin Marmaris ilçesinde bu yil ikinci kez düzenlenecek olan Marmaris Kültür Sanat festivalinin açilis galasi dün gece gerçeklesti. Bugün saat 16.00 da Mustafa Alabora söylesisi ile baslayacak olan festivale destek verenlere tesekkür plaketi sunuldu.

Marmaris Kültür Sanat Festivali Basladi


Her yil Marmaris sinirlari dahilindeki 14 antik kentten birini öne çikarmayi hedefleyen MKSF, ikinci yilinda odagina Amos Antik Kenti’ni aliyor. Tarim için çok elverisli olmayan bir cografyada, günümüzde hâlâ geçerli ve çevreye duyarli yöntemleri kullanarak elde ettikleri zengin ürünler sayesinde sanatla ilgili bir talebin yükseldigi kültürel bir gelisimi de saglayan kentten ilham alan Marmaris Uluslararasi Kültür ve Sanat Festivali 2023’ün temasi, “Topragin Gücünden Sanatin Büyüsüne” olarak belirlendi.

Yaklasik 30 kisilik bir gönüllü festival komitesi tarafindan hazirlanan “Marmaris’i sanatla yesertecegiz” slogani ile yola çikan Marmaris Uluslararasi Kültür ve Sanat Festivali’nin galasinda canli klasik müzik konserleri esliginde destek veren kurumlara tesekkür plaketleri sunuldu.

Aralarinda Güney Ege Turistik Otelciler Birligi (GETOB) ‘unda oldugu sponsorlara tesekkür plaketi sunum töreni ve galasi ,Marmaris belediye baskani Mehmet Oktay, yardimcilari Ihsan Öztürk, Burak Demirtas ve Ali Zagli, Marmaris ilçe kurum müdür ve idarecilerinin ve festival komitesinin de katilimi ile sponsor firmalardan birine ait isletmenin bahçesinde gerçeklesti.

MAKSAD ( Marmaris Kültür Sanat Dernegi) ve Marmaris Belediyesi is birligi ile hazirlanan festival bugün ünlü sanatçi Mustafa Alabora’nin saat 16.00 ‘da söylesi etkinligi ile Armutalan Kültür merkezinde baslayacak.

Marmaris Kültür Sanat festivali koordinatörü Derya Ön ‘’ Çok uzun ugraslar verilmis bir festival, ana paydaslarimiza tesekkür etmek için burada bulunuyoruz. Sponsorlarimizin maddi destekleri ile dünya çapinda ünlü sanatçilarimizi burada agirlayacagiz. Festivalimizin ilk günü yani Cuma saat 16.00 da Armutalan Kültür Merkezinde festivalimizi anlatacagimiz kisa bir açilis törenimiz var ardindan Mustafa Alabora hatiralarini, tecrübelerini paylasacagi bir söylesi yapacak. Sonrasinda saat 21.00’de Mugla Büyüksehir Orkestrasinin ücretsiz bir konseri olacak ‘’ diyerek herkesi davet etti.
Kaynak: İHA