Kur'an Kursu Ögrencileri Için Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Hakkari Il Müftüsü Ismail Fakirullahoglu, 4-6 yas Kur’an kurslarinin ahlakli nesil yetistirmenin ilk adimi oldugunu söyledi.

Kur'an Kursu Ögrencileri Için Mezuniyet Töreni Düzenlendi
Il Kültür ve Turizm Müdürlügüne ait konferans salonunda yogun katilimla gerçeklestirilen program, Kur’an-i Kerim tilaveti basladi.

Burada konusan Il Müftüsü Fakirulahoglu; “Yüce Allah’i, sevgili Peygamberimiz Hazreti. Muhammed (s.a.v.)’i ve hayat rehberimiz kitabi taniyan, dinini diyanetini bilen ahlakli bir nesil yetistirmenin ilk adimi 4-6 yas Kur’an kurslaridir. Kurslarimiza gösterilen ilgi ve alaka ile aldigimiz olumlu geri dönüslerden oldukça memnunuz. Öncelikle çocuklarini kurslarimiza gönderen anne ve babalara hürmetlerimi sunuyorum. Gelecegimizin teminati olan çocuklari, bugünden milli ve manevi degerlerine bagli olarak yetistirmek, saglam kisilik sahibi olmalari yönünde çalismak, dogru olup dogrularla olan, yalandan kaçinan, kötü emelli kisilerin tuzagina düsmeden yasamlarini sürdüren kisiler olarak gelecege hazirlamaya gayret göstermek hepimizin dini ve insani görevidir. Bu vesileyle gece gündüz demeden çocuklarimizin Islami ahlakla yetismesi için gayret gösteren basta Kur’an kursu ögreticilerimiz olmak üzere emegi geçen herkese ve programimiza katilanlara tesekkürlerimi arz ediyorum" seklinde konustu.

Konusmanin ardindan 2022-2023 egitim ögretim yilinda 4-6 yas Kur’an kurslarinda yapilan etkinliklerle ilgili sinevizyon gösterimi, çocuk ilahi grubunun ilahi söylemesi, Kur’an-i Kerim’den sure ve asr-i seriflerin okunmasi, ezber hadis okuma ve eglenceli oyunlardan sonra yapilan dua ile program sona erdi.

Programa Vali Yardimcisi Talha Battal, Hakkari Cumhuriyet Bassavcisi Harun Ünlüsoy, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, din görevlileri ve kalabalik bir vatandas grubu katildi.

Kaynak: İHA