Isparta'da 'Gül Festivali' Renkli Görüntülerle Basladi

Isparta’da düzenlenen "Uluslararasi Gül Festivali" çelenk sunumu ve kortej yürüyüsü ile basladi.

Isparta'da 'Gül Festivali' Renkli Görüntülerle Basladi
Isparta Valiligi ve Isparta Belediyesi tarafindan 2-4 Haziran 2023 tarihleri arasinda düzenlenen Uluslararasi Gül Festivali 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydani’nda Atatürk Aniti’na çelenk sunulmasi ile basladi.

Isparta Valisi Aydin Barus ve Isparta Belediye Baskanvekili Ugur Büyükçulcu’nun Atatürk Aniti’na çelenk birakilmasinin ardindan saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile program sona erdi.

3 gün sürecek ve çesitli etkinliklerle kutlanacak olan festival Isparta Belediyesi önünden Valilik önüne kadar yapilan kortejle devam etti. Korteje, Vali Aydin Barus, Belediye Baskanvekili Ugur Büyükçulcu, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, dernekler, kulüpler, yerli ve yabanci folklor ekipleri, okullar ve vatandaslar katildi.

Vali Aydin Barus ve Belediye Baskan Vekili Ugur Büyükçulcu korteje katilan gruplari selamladi. Kortejde Isparta Belediyesine gelen milli ve yerli gururumuz Togg da yer aldi. Kortejde mehteran ekibi, okullar, engelli denekleri, sivil toplum kuruluslari, Isparta Belediyesi ekiplerinin yani sira Ankara Mamak Belediyesi Halk Oyunlari Toplulugu, Ankara Hoyem Dernegi, Moldova, Ukrayna, Romanya, Makedonya, Iran, Gürcistan, Uluslararasi ögrenci topluluklari temsilcileri, off-road, bisiklet, motosiklet gruplari, klasik Mercedes grubu gibi çok sayida ekip de yer aldi. Kortej geçisinde tirlarin üzerinden korteji seyretmeye gelen vatandaslarin üzerine gül yapraklari ve gül sulari serpildi.

Festival bu aksam Mustafa Ceceli’nin verecegi halk konseri ile devam edecek.
Kaynak: İHA