Depremzede Çiftçilerin Ekili Alani Alev Alev Yandi

6 Subat depreminde agir hasar alan Adiyaman’da, 136 dönümlük arpa tarlasinda çikan yangini duyanlar alevlere müdahale etmek için kostu. Yaklasik 100’e yakin traktörün alevlerin önünü kesmek için geldigi olay yerinde yangini duyan istirahatteki polislerde söndürme çalismalarina ayaklarindaki terliklerle yetisti.

Depremzede Çiftçilerin Ekili Alani Alev Alev Yandi
Edinilen bilgilere göre, Adiyaman- Sanliurfa Karayolu Bölge Trafik Sube Müdürlügü yakinlarinda Hüseyin Özer ve Ulas Özer’e ait 136 dönümlük arpa tarlasinda iddialara göre patlayan elektrik trafosundan dolayi yangin çikti. Yangini fark eden istirahatteki trafik polis memurlarindan Ridvan Balina ve Yener Bektas, durumu itfaiye ekiplerine bildirerek zaman kaybetmeden üstlerini dahi degismeyerek ayaklarindaki terliklerle yangin yerine dogru kosmaya basladi.

Bu esnada durumu fark eden civardaki köylüler de birbirini telefonlarla arayarak yangin yerine traktörlerle geldi. Itfaiye ekipleri ve yaklasik 100’e yakin traktörün bulundugu olay yerinde söndürme çalismalari yapildi. Itfaiye ekipleri alevlere suyla müdahale ederken köylüler ise traktörlerle tarlayi sürerek alevlerin önünü kesmeye çalisti.

Yaklasik 1 saat süren çalismalar sonucunda 136 dönümlük arazinin yaklasik 100 dönümlük alani yanarak kül oldu. Ekipler ve köylüler yangina müdahale ederken yangin yerine terlikleriyle kosup gelen istirahatteki polis memurlari ise kazalarin yasanmamasi için Adiyaman- Sanliurfa Karayolu üzerinde güvenlik önlemleri aldi. Istirahatte olmalarina ragmen zaman kaybetmemek adina yangin yerine terlikleriyle kosarak gelen polisler burada köylülerin takdirini topladi.

Erken müdahale ve yogun çabalar sonucunda alevler civarda bulunan ekili alanlara siçramadan kontrol altina alinarak söndürüldü.

Konuyla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA