Atakum'da Kadinlarin Dayanisma Bulusmasi

Özgecan Kadin Danisma Merkezi’nin düzenledigi etkinlikte kadinlara seslenen Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, ”Çocuklarinizin gelecegi için bir adim öne çikin” dedi.

Atakum'da Kadinlarin Dayanisma Bulusmasi
Atakum Belediyesi tarafindan kadinlarin sosyal, psikolojik, ekonomik ve hukuki sorunlarla bas ederek daha katilimci ve üretken hale gelmeleri için hizmete açildigi belirtilen Özgecan Kadin Danisma Merkezi’nde, çalismalar devam ediyor. Koruyucu, önleyici, gelistirici; rehberlik ve rehabilitasyon hizmetlerinin verildigi merkezde, çalismalarin genis kitlelere ulasmasini saglamak amaciyla, ‘Kadinlar Bulusmasi’ etkinligi gerçeklestirildi.

Bulusmada merkezde görev alan psikolog, sosyal hizmet uzmani, avukat, çocuk gelisim uzmani ve egitmenden olusan ekip, yürütülen çalismalar hakkinda kadinlara bilgi verdi. Tek tek söz alan kadin katilimcilar taleplerini iletirken; beklentilerini içeren anket çalismasina da katildi.

Toplantida, merkezde açilmasi düsünülen kurslar ile ilgili de degerlendirme yapildi.

“Toplumda daha etkili olun”

Etkinligi ziyaret eden Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci ülke olarak geçirilen zor dönemde kadinlara önemli görevler düstügünü belirterek, “Atakum, kadin kenti. Kadin olmadan Atakum olmaz. Türkiye olmaz. Görev yaptigim dört yil boyunca kadinlara ’bir adim öne çikin’ diyorum. Hem ailede hem de içinde bulundugunuz toplumda daha etkili olun. Her birinizin ayri ayri çocuklari, torunlari var. Onlarin gelecegi için bu, çok önemli. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz ama bu zorlu süreçten çikariz. Bu ülke, kötü günleri daha önce de gördü. Istegimiz bir an önce bu zor günlerden kurtulmamiz” diye konustu.

Kaynak: İHA