Adana'da Kalici TOKI Konutlari Yükselmeye Basladi

Kahramanmaras merkezli depremlerde yikimin gerçeklestigi Adana’da, Toplu Konut Idaresince (TOKI) baslatilan kalici konut projesi çerçevesinde 3 bin 200 aileye verilecek 581 konut yükselmeye basladi. Adana Valisi Süleyman Elban, "Konutlar Aralik ayinda teslim edilmesi hedefleniyor ancak daha da erken teslim edebiliriz" dedi.

Adana'da Kalici TOKI Konutlari Yükselmeye Basladi
Asrin felaketi olan Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.4 büyüklügündeki depremde Adana’da yikim gerçeklesirken, çok sayida bina agir hasar aldi. TOKI, kalici konutlar için Adana’nin Çukurova ilçesine bagli Sambayadi Mahallesi’nde 581 konutun temelini atti. Temeli atilan konutlar yükselmeye basladi.



“Erken tarihte hak sahiplerine konutlari teslim edebiliriz”

Depremden dolayi hasarli binalar için hak sahiplerine 3 bin 200 adet konut yapimina basladigini dile getiren Adana Valisi Süleyman Elban, "Bu tüm hak sahiplerini kapsamiyor. Bu birinci etap, bundan sonra da diger hak sahipleri için de yeni etaplarla ilgili temeller atilacak. Sambayat, Buruk ve Ceyhan’da ilk etapla 3 bin 200 konutla ilgili çalisma basladi.

Birkaç kati da yükseldi hizlica, en geç Aralik sonunda bu konutlari teslim etmeyi planliyoruz, ihalesi de o sekilde yapildi. Ancak o tarihe gelmeden muhtemelen hak sahiplerine konutlari teslim etmis oluruz” dedi.



“Konteynerlere aileler yerlesmeye basladi”

Hasarli bina ya da yikilmis binalari olan vatandaslara hükümetin iki hakki alternatif olarak tanidigini aktaran Vali Elban, "Kira yardimi alma ve konteyner kentte konaklama imkani, ücretsiz konaklama imkani getirildi.

Dolayisiyla biz de 520 konteynerden olusan Sambayat tarafina konteyner kenti olusturduk. Buruk Sariçam tarafinda üç tane konteyner alani tespit ettik tamamladik. Hak sahipleri geçen haftadan bu yana konteynerlere yerlesmeye basladi" seklinde konustu.



“Ilk etapta 3 bin 200 aileye konut yapilir diger etaplarda bu sayi 12-13 bin civarinda olabilir”

Vali Elban, "Ilk etapta 3 bin 200 aileye konut yapilirken, ikinci ve üçüncü etaptan toplam sayinin ne olacagi hak sahipligiyle ilgili yapilacak çalismadan sonra netlesecek. Su anda hasar tespit çalismalari, ilimiz genelinde tamamlandi. Ancak itiraz sürecinde su anda ilana çikti. Ilandaki itiraz sürecinden sonra hasarli olan bina sahiplerinden hak sahiplik durumuna göre sayi netlesmis olacak. Biz sayinin 12 ila 13 bin civarinda olacagini degerlendiriyoruz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA