CHP'den Asgari Ücret Teklifi Açiklamasi '15 Bin Lira Olmasi Gerektigini Düsünüyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, “Biz CHP olarak yaptigimiz hesaplamalar ve görüsmeler çerçevesinde asgari ücretin en az 15 bin lira olmasi gerektigini düsünüyoruz” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yönetme Kurulu Toplantisinin ardindan açiklamalarda bulundu. Asgari ücret konusunda bir çalisma yürüttüklerini ve bu sonuca göre asgari ücretin en az 15 bin TL olmasi gerektigini ifade eden Öztrak, yerel seçimler için çalismalara baslandigini söyledi.



“15 bin lira olmasi gerektigini düsünüyoruz”

Parti olarak asgari ücret konusunda çalismalarinin sona erdigini söyleyen Öztrak, “Biz CHP olarak yaptigimiz hesaplamalar ve görüsmeler çerçevesinde asgari ücretin en az 15 bin lira olmasi gerektigini düsünüyoruz. Ayrica, bu yüksek enflasyon ortaminda, emekçilerimizin gelirlerini korumak için, sendikalarin, asgari ücretin her çeyrekte gözden geçirilmesi talebini de destekliyoruz. Bize göre mesele, asgari ücretin ne oldugu degil, neyi satin alabildigidir. O yüzden de bu hayat pahaliligini bitirecek politikalarin, vakit geçirilmeden açiklanip uygulanmaya baslanmasi gerekir” diye konustu.



“Istedigimiz sonuçlari alamadigimiz bir genel seçim geçirdik”

Genel seçimlerde istenilen sonucun alinmadigini söyleyen Öztrak, “Istedigimiz sonuçlari alamadigimiz bir genel seçim geçirdik. Son seçimde, ülkemizde 25 milyondan fazla insanin oyunu aldik. Ama seçimi kazanamadik. Simdi, bu yüzde 48 oranindaki millet destegini korumak, bunun üzerine ezici bir zafer insa etmek için çok çalisma zamani. Bu çerçevede, Cumhuriyet Halk Partisi kongreler sürecini baslattik. Partimizin eksiklerini giderme, yenilenme ve degisim sürecini, üyelerimize ve delegelerimize emanet ettik” ifadelerini kullandi.

“Belediye baskanlarimiz isini yapacak”

Yerel seçimlerin hazirliklarinin basladigini ifade eden Öztrak belediye baskanlarinin da islerinin basinda olacagini söyleyerek, “Milletvekillerimiz tatil demeden sahada olacak, örgütümüzle birlikte mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev çalisacaktir. Belediye baskanlarimiz isini yapacak. Eserleriyle, halk içinde çalismalariyla. Yerel yönetim seçimlerine hazirlanacak. Partimiz için en güvenli liman Cumhuriyet Halk Partisi delegelerinin sinesidir. Biz kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetin partisiyiz. Emperyalizme karsi dünyanin gördügü en sanli savasi vermis, mazlum milletlerin isigi olmus bu halkin partisiyiz” dedi.

Ekrem Imamoglu’nun degisim konusunda “Gerekiyorsa Genel Baskan da dahil” cümlelerinin sorulmasi üzerine konusan Öztrak, “Kongreler süreci hakkinda bilgi verdim. Degisimin kapsamina, nasil olacagina kurultay delegelerimiz karar verecek” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA