Atlantik Okyanusu'nda Kaybolan Denizaltida 5 Kisi Oldugu Dogrulandi

ABD Sahil Güvenligi, Titanik enkazina dalis yaptigi sirada Atlantik Okyanusu’nda kaybolan küçük denizaltida 5 kisi oldugunu dogruladi.

Özel bir sirket olan OceanGate Expeditions tarafindan Titanik’in enkazina düzenlenen tur sirasinda Atlantik Okyanusu’nda kaybolan küçük denizaltiya dair ABD Sahil Güvenligi açiklama yapti. ABD Sahil Güvenligi, denizaltida 5 kisinin oldugunu dogrulayarak, kaybolan kisilerin kimliklerini açiklamadi.

ABD Sahil Güvenligi, denizaltinin Titanik’in enkazina dogru dalisa basladiktan yaklasik bir saat 45 dakika sonra iletisimin kesildigini belirterek, denizaltinin 24 saatten uzun bir süredir kayip oldugunu ifade etti.

Hem ABD hem de Kanada donanmalarina ait gözetleme uçaklari arama-kurtarma çalismalarina destek veriyor.

Ingiliz milyarderin denizaltida oldugu dogrulanmisti

Ingiliz milyarder ve kasif Hamish Harding’in denizaltida oldugu ailesi tarafindan dogrulanmisti. Ingiliz basininda yer alan haberlerde ise denizaltida Fransiz denizalti pilotu Paul-Henry Nargeolet ve OceanGate Expeditions’in CEO’su ve kurucusu Stockton Rush’in oldugu iddia edilmisti.

Geçen hafta baslamasi ve persembe günü sona ermesi planlanan Titanik turu bu yilin 5’inci dalisiydi. Kisi basi 250 bin dolara mal olan dalis, Kanada’nin Newfoundland ve Labrador eyaletinde yer alan St. John’s’ta basliyor. Titanik’in enkazina dalis ve çikis yaklasik 8 saat sürüyor ve denizaltinin 5 kisilik kapasitesi bulunuyor.

Titanik’in enkazi 3 bin 800 metre derinlikte

Titanik’in enkazi, Kanada’nin Newfoundland kiyilarinin yaklasik 600 kilometre açiginda Atlantik Okyanusu’nun dibinde 3 bin 800 metre derinlikte yer aliyor. Zamaninin en büyük yolcu gemisi olan Titanik, 1912’de Ingiltere’nin Southampton limanindan ABD’nin New York kentine yaptigi ilk yolculuk sirasinda bir buzdagina çarparak batmisti. Gemideki 2 bin 200 yolcu ve mürettebattan en az bin 500’ü hayatini kaybetmisti. Titanik’in enkazi 1985’te kesfedilmesinden bu yana kapsamli sekilde arastiriliyor.
Kaynak: İHA