Amasya'da Yolcu Otobüsü Tira Çarpti Açiklamasi 5 Yarali

Amasya’da yolcu otobüsünün tira arkadan çarptigi kazada 5 kisi yaralandi. Otobüsteki vatandaslarin Erzincan’da bir yakinlarinin cenaze törenine katildiktan sonra Istanbul’a dönmek üzere yola çiktigi ögrenildi.

Amasya'da Yolcu Otobüsü Tira Çarpti Açiklamasi 5 Yarali
Edinilen bilgiye göre, Erzincan’da bir yakinlarinin cenazesine katildiktan sonra Istanbul’a dogru hareket eden vatandaslarin içinde bulundugu Serkan Can’in kullandigi 34 ZC 8114 plakali yolcu otobüsü, Amasya merkez Alpaslan Türkes Bulvari civarinda önünde seyreden Ibrahim T. yönetimindeki 36 AAK 415 plakali tira arkadan çarpti. Ön cami kirilan otobüsün ön kisminda büyük hasar olustu. Bir vatandas ön kisimda sikisarak yardim bekledi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayida polis, itfaiye ve saglik ekibi sevk edildi. Otobüste sikisan Binali Aksungur, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kurtarildi. 13 kisinin içinde bulundugu ögrenilen otobüste Binali Aksungur, Ali Efe, Sedat Mete, Yadigar Akbaba ve Aliye Yildiz yaralandi. Ilk müdahalelerinin ardindan hastaneye kaldirilan yaralilarin hayati tehlikelerinin bulunmadigi ögrenildi.

Bir yakinlarinin cenaze töreni için gittikleri Erzincan’dan dönerken kazayi yasadiklarini belirten Meral Duran, “Erzincan’da katildigimiz cenazeden dönüyorduk. Kaza olunca bir anda ne yapacagimizi sasirdik” dedi.

Kazayla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA