Vekaletle Kurban Kesme Kolayligi

Ihlas Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Mahmut Kemal Aydin, "Afrika’da Çad, Uganda ve Somali’de kurbanlarimizi kesiyoruz. Asya’da ise Afganistan ve Hindistan’da kesiyoruz. Dinimizin sartlarina göre, sigir hayvan kesecekseniz eger muhakkak 2 yasini doldurmus olmasi gerekiyor. Hayvanin iki yasini doldurup doldurmadigini alt çenesindeki iki ön disini döktügünü görerek anlariz. Bu disler yerine daha büyük kalici dis çikar. Eger hayvanin kuyrugu ve kulagi kopuk ve gözleri kör ise bu hayvan kurban olmaz. Biz de kurbanlarimizi keserken bu hususlara dikkat ediyoruz" dedi.

Vekaletle Kurban Kesme Kolayligi


Ihlas Vakfi, Kurban Bayrami’na sayili günler kala kurban vekaletiyle ilgili merak edilenleri açikladi.

Ihlas Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Mahmut Kemal Aydin, kurban vekaletinin nasil verilecegi ve Islam’a uygun kurban kesiminin nasil olacagi konusunda bilgiler verdi.

"Yurt disi hisse bedeli 2 bin 400 TL, yurt içi hisse bedeli ise, 5 bin 900 TL"

Aydin, "Bu yil yurt disi hisse bedeli 2 bin 400 TL, yurt içi hisse bedeli ise, 5 bin 900 TL olarak belirledik. Ayrica kredi kartina 4 taksit de yapiyoruz. Yurt disinda Afrika’da 3 ülkede, Asya’da 2 ülkede kurbanlarimizi kesecegiz. Afrika’da Çad, Uganda ve Somali’de kesiyoruz. Asya’da ise Afganistan ve Hindistan’da kesiyoruz. Bu 5 ülkede kurbanlarimizi kesecegiz" ifadelerini kullandi.

"Bizlere kurban vekaletini veren vatandaslarimizin gönlü rahat olsun" diyen Aydin, "Dinimize uygun olarak kurbanimizi kesiyoruz. Bu kesilen kurbani gerçek ihtiyaç sahiplerine ulastiriyoruz. Vatandaslarimiz bu sayede hem vacip kurban sevabini kazanmis oluyor hem de et dagitma sevabi kazaniyor" ifadelerini kullandi.

"Sigir hayvan kesecekseniz eger muhakkak 2 yasini doldurmus olmasi gerekiyor"

Aydin, sözlerine söyle devam etti: "Dinimizin sartlarina göre, sigir hayvan kesecekseniz eger muhakkak 2 yasini doldurmus olmasi gerekiyor. Hayvanin iki yasini doldurup doldurmadigini alt çenesindeki iki ön disini döktügünü görerek anlariz. Bu disler yerine daha büyük kalici dis çikar. Eger hayvanin kuyrugu ve kulagi kopuk ve gözleri kör ise bu hayvan kurban olmaz. Biz de kurbanlarimizi keserken bu hususlara dikkat ediyoruz" diye konustu.



"Kurbanlarimizi yetimhane ile medreselerdeki ögrenci ve ögretmenlere dagitiyoruz"

Kesilen kurbanlarin kimlere dagitildigi hakkinda konusan Aydin, "Afrika’da yetimhanelerimiz var. Kurbanlarimizi yetimhane ile medreselerdeki ögrenci ve ögretmenlere dagitiyoruz. Afganistan’da 145 tane külliyemiz var. Yine buradaki ögrencilerimize kurbanlari dagitiyoruz" dedi.



Aydin, "Vatandaslarimiz Ihlas Vakfi araciligiyla kurban vekaleti verebilir. 0212 451 49 00 numarali telefondan ve ihlasvakfi.org.tr sitesinden bizlere ulasabilirler. Kurban kesim videolarini her vekalet verene gönderiyoruz. Biz hayvanlarimizi tek tek özenle seçtik. Vatandaslarimizin kurban vekaletlerini bekliyoruz. Ayrica tüm vatandaslarimizin ve Islam aleminin Kurban Bayrami’ni tebrik ediyorum" diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA