'Notalarin Prensesi'nden Gurur Veren Bir Basari Daha

Yasar Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi Müzik Akademisi Piyano Bölümü ögrencisi 18 yasindaki Nehir Özzengin, Sirbistan’da düzenlenen Uluslararasi Mozart Piyano Yarismasi’nda birinci oldu.

'Notalarin Prensesi'nden Gurur Veren Bir Basari Daha
Müzik egitimine 4 yasinda baslayan Yasar Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi Müzik Akademisi ögrencisi Nehir Özzengin, ilk yarisma derecesini 9 yasinda kazandi. Genç yetenek, Belçika, Lüksemburg, Sirbistan, Italya gibi dünyanin farkli ülkelerinde katildigi yarismalarda bugüne kadar 14 müzik ödülü kazanmayi basardi. Almanya’nin saygin okullarindan Karlsruhe Müzik Üniversitesi’nde egitimine devam eden Nehir, dünyanin en önemli bestecilerinin en zor eserlerini çalisarak bu eserlerle katildigi yarismalardan basari ile ayrildi. Son katildigi 6 piyano ve beste yarismasindan da birincilik ödülü kazanarak ülkesini en iyi sekilde temsil etmeye devam eden Nehir, Sirbistan’da yapilan Uluslararasi Mozart Piyano Yarismasi’nda da birincilik ödülü kazandi. Dünyanin farkli ülkelerinden müzisyenlerin katildigi yarismada farkli klasik müzik dönemlerinden zorluk derecesi çok yüksek olan piyano eserlerinin icra edilmesi sonucunda farkli ülkelerden piyano bölümü profesörlerinin yaptiklari degerlendirmeler ve puanlamalar ile sonuçlar belirlendi.

"Iyi bir örnek olmak için çok çalisiyorum"

Basarilarina basari katmaya devam eden Özzengin, sunlari söyledi:

“Ülkemi bir kez daha yurt disi platformlarinda basari ile temsil etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Ülkemizde kendimden sonra gelen küçük müzisyenlere iyi bir örnek olmak için çok çalisiyorum. Kendilerine daha büyük hedefler koysunlar ve hayallerinde sinir tanimasinlar. Basari süreklilik kazanirsa gerçek bir basari oluyor. Bundan sonraki hedefim de kendime sinirlar koymadan uluslararasi düzeyde basarilar elde etmek ve müzik alaninda emin adimlarla ilerlemek. Müzige olan tutkum ve sevgimin yaninda çalisma ve özveri basarimin anahtar kelimeleri.”
Kaynak: İHA