Kocaeli'nin Uluslararasi Ögrencileri Mezuniyet Heyecani Yasiyor

Kocaeli’de üniversite okuyan uluslararasi ögrenciler için “Hosça kal Kardesim” temali mezuniyet programi düzenlendi.

Kocaeli'nin Uluslararasi Ögrencileri Mezuniyet Heyecani Yasiyor
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi; Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ile Kocaeli Saglik ve Teknoloji Üniversitesi’nde egitimini tamamlayan Dünyanin farkli ülkelerinden en basarili 200 ögrencinin bir araya geldigi “Hosça kal Kardesim” temali Uluslararasi Ögrenciler Mezuniyet Töreni düzenledi.

Programda Kocaeli’nin uluslararasi ögrencileri mezuniyet sevinci yasadi.

“Burada, Dünya’nin 5’ten büyük oldugunu idrak ettik”

Kocaeli Üniversitesi’nden mezun olan Hindistan’dan Hamdah Zahrath V. Maliyekkal, törende konusma gerçeklestirdi. Türkiye’deki hayatini özleyecegini dile getiren Maliyekkal, Türkiye’de aldigi egitim sayesinde dünyanin her kitasindan arkadas edinme firsati yakaladigini söyleyerek, Baskan Tahir Büyükakin’a tesekkür etti. Konusmasinda duygusal anlar yasayan Maliyekkal, “Ilk geldigimiz günden bu yana samimiyet ve hosgörüyle bizleri dert edinmis, bizleri sahip çikmayi görev bilmis insanlar ile karsilastik. Burada Dünya’nin 5’ten büyük oldugunu idrak ettik. Ne diyordu Necip Fazil; ‘Tohum saç bitmezse toprak utansin. Hedefe varmayan mizrak utansin.’ Türkiye’den ayrilirken yine çok aglayacagim ama korkudan degil, dostlarimi ve buradaki hayatimi özleyecegim için" dedi.



Türkiye genis bir cografyaya ulasti

Dernek olarak atilan adimlar sayesinde uluslararasi ögrencilerin Kocaeli’ye olan ilginin her geçen yil arttigina dikkati çeken Kocaeli Uluslararasi Ögrenci Dernegi Baskani Nebi Karakoyun, ilk yillarda az basvuru olurken, bu yil dünyanin farkli ülkelerinden egitim, emek ve azim ile ayri düsmüs cografyalarla kucaklasma hikâyesiyle uluslararasi ögrenciler egitim aliyor. Bunun da Türkiye’nin genis bir cografyaya ulastiginin baslica göstergelerinden oldugunu vurguladi. Sözlerine Baskan Büyükakin’in selamlarini ileterek baslayan Gençlik Hizmetleri Sube Müdürü Fatih Dizdar ise Kocaeli’ndeki 3 üniversiteye dünyanin farkli ülkelerden gelen ögrenciler ile ayni çati altinda bu olaganüstü renk cümbüsü, dünyada nadir görülen bir manzara oldugunu ve Türkiye vatandasi olarak bundan gurur duydugunu belirtti.

Törende son olarak konusmasini gerçeklestiren Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, Kocaeli Üniversitesi’nden mezun olan uluslararasi ögrencilerin ülkelerinde Türkiye’nin bir elçisi gibi olacaklarini ifade etti.

Protokol konusmalarindan ardindan mezun ögrencilere plaket, Türk Bayragi ve Baskan Büyükakin’in veda mektubu verildi.

Kep atma ve fotograf çekiminin ardindan tören son buldu.
Kaynak: İHA