Iki Yil Önce Sifir Araba Satin Aldi, Basina Gelmeyen Kalmadi

Sifir kilometre aldigi otomobilinin yag yakmasi nedeniyle degisim için gittigi Elazig subesinde daha çok masraf çikarilan Burhan Gürçay, daha sonra da araçta çesitli arizalarin çikmasi ve magduriyetinin giderilmemesi üzerine yargiya basvurdu.

Iki Yil Önce Sifir Araba Satin Aldi, Basina Gelmeyen Kalmadi
Elazig’da yasayan 68 yasindaki Burhan Gürçay, 2021 yilinin 6’nci ayinda Istanbul’daki Tofas bayisinden sifir otomobil satin aldi. Otomobilini kullanmaya baslayan Gürçay, iddiasina göre daha ilk ayda otomobilinin yag yaktigini ve motor kisminda bir anormallik oldugunu fark etti. Daha sonra otomobili aldigi bayinin Elazig’daki subesine giden ve durumu bildiren Gürçay, motorun yeni olmasindan dolayi ’normaldir olabilir’ yanitini aldi. Bu durum belirli araliklarla devam edince aracin altinci ayinda Gürçay’a ’motor rektefiye’ edilmesi teklifi geldi. Aracin degerinin düsecegi için bu teklife olumlu bakmadigini ve hakki olani aracin ayipsiz misliyle degistirilmesi oldugunu ilgililere söyledigini belirten Gürçay, araçta daha sonra start stop butonu, D5 plakasi ve disklerin de arizalandigini kaydetti.

Yaklasik 40 yildir ticari taksicilik yaptigini ve bütün birikimini yatirdigi aracindaki kusurlar nedeniyle magdur oldugunu ileri süren Gürçay, olumlu yanit almayinca hukuki süreci baslatti.

Araci aldigi ilk aydan beri sorun yasadigini ve magduriyetinin giderilmedigini öne süren Burhan Gürçay, “Bu araci 2021 yilinin 6’nci ayinda aldim. Bu araci Istanbul bayisinden aldim ve Elazig’a geldim. Elazig’da bakimini yaptirdim, yaginin eksik oldugunu fark ettim. Araci, Tofas’in Elazig’daki subesindeki servise götürdüm. Serviste bana nereden aldigimi sorarak, ’Yag eksik olabilir’ dediler ve yagi tamamladilar. Ikinci yag bakimina girmeden bu sefer araçtaki yagin 1 litreden az oldugunu fark ettim. Tekrar servise gittim yine olabilir dediler ve motorun yeni olmasinda dolayi yaktigini söylediler. Üçüncü, dördüncü, besinci ve altinci ayda bu sefer ’motor rektefiye’ edeceklerini söylediler. Rektefiye edilirse degeri düsecegini ve segment attirmayacagimi söyledim. Türkiye’de bu araçtaki sorunlarin esi ve benzeri yoktur. Daha sonra araç start stop butonu arizalandi D5 plakasi ve diskler gitti” dedi.



“Taksicilik yaparak geçimimi sagliyorum, komple bittim”

Hakki olani alamadigi için hukuk yoluna gittigini ifade eden Gürçay, “Diskleri degistirin dedigim zaman onun parasi ve ayrica tamirat parasi istediler. Aracin garantisinin ne ise yaradigini hatirlatip, her ay 3 bin liraya yakin para verdigimi söyledim. Arabayi aldigimdan beri devamli sorun oldu ve randiman alamadim. Taksicilik yaparak geçimimi sagliyorum. Araba arizasindan dolayi yaklasik 25 gün çalisamadim. Ben komple bittim. Geçimim, çocuklarimin bütün parasi her seyim bu araba. Ben onlarla bas edemedim. Hukuka basvurdum ve avukat tuttum. Olan bütün parami da onlara verdim. Su an davayi bekliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA