Aydin'da YKS Heyecani 2'Nci Oturum Ile Sürdü

Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da binlerce aday Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) maratonunda ter dökerken, sinavin 2’inci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile heyecan devam etti.

Aydin'da YKS Heyecani 2'Nci Oturum Ile Sürdü


Üniversite hayali kuran milyonlarca ögrenci YKS girdi. 17-18 Haziran tarihlerinde gerçeklestirilen sinavin ilk gününde Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumu gerçeklestirildi.

Bugün de Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumu için ögrenciler sinav merkezlerine gitti. Ögrenciler aileleriyle birlikte 1 saat öncesinde sinav merkezlerine geldi. Sinav merkezleri önünde görevlilerce karsilanan ögrenciler salonlara yönlendirildi. Her yil oldugu gibi bu yil da sinav merkezleri önündeki manzara degismedi. Sinav merkezleri ve çevresindeki güzergahlarda Aydin Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ve Asayis Sube Müdürlügü ekipleri ögrencilerin sinava rahat bir sekilde girebilmesi için özveriyle çalisti. Yunus ve sahin ekipleri kent genelinde duyarli olurken, sinava geciken bir çok ögrenciyi de sinava yetistirdi.

Ögrenciler sinav esnasinda, aileleri de okul önlerinde ter döktü. Çocuklarinin sinavdan çikmasini bekleyen bazi veliler sinav merkezleri önünde bekleyerek Kur’an-i Kerim okuyup dua etti. Sinavdaki çocuklari kadar disarida heyecan yasayan veliler de sinav sonuna kadar sinavdaki yakinlarini bekledi.
Kaynak: İHA