YKS'ye Geç Kalan Aday Açiklamasi 'Çok Hedefim Yoktu'

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (2023-YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) geç kalan Alper Sanözer, sinava giris belgesini araçta unuttugunu belirterek, “Gittim hukuk fakültesinden arabaya kostum, belgeyi aldim geldim. Geldigimde kapi kapanmisti, sanssiz oldu. Ilk kez giriyorum, çok hedefim yoktu” dedi.

YKS'ye Geç Kalan Aday Açiklamasi 'Çok Hedefim Yoktu'
3 milyon 527 bin 466 adayin basvurdugu 2023-YKS’nin ilk oturumu TYT, saat 10.15’te basladi.

Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi’nde sinava geç kalan Alper Sanözer, zamaninda uyandigini, belgesiyle beraber okulun oldugu yere geldigini anlatti.

Okulun önündeki veliler tarafindan kolyeyle ve cüzdanla sinava giremeyeceginin belirtilmesi üzerine aracina geri döndügünü söyleyen Sanözer, “Arabadan çikiyordum. Zincir vardi, cüzdanimi koydum öyle gittim. Sonra dediler çantayi almiyorlar. Döndüm çantami koydum. Sonra kostum geldim, bu sefer belgem yok yanimda. Gittim hukuk fakültesinden arabaya kostum, belgeyi aldim geldim. Geldigimde kapi kapanmisti, sanssiz oldu” diye konustu.

Sinava ilk kez girdigi bilgisini paylasan Sanözer, “Çok hedefim yoktu. Uluslararasi Bakalorya (IB) ögrencisiyim, IB notlarina dayaliyim. Burada da bir efor göstermek iyi olurdu” dedi.

Kaynak: İHA