Tekirdag'da PKK/KCK Operasyonu Açiklamasi 5 Kisi Tutuklandi

Tekirdag’da düzenlenen operasyonda PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapilanmasi (DGH) içerisinde faaliyette bulunduklari tespit edilen 5 kisi tutuklandi. Yakalananlar arasinda, 28. Dönem Milletvekilligi seçimlerimde YSGP (Yesiller ve Sol Gelecek Partisi) ikinci sira milletvekili adayi ve HDP Süleymanpasa ilçe Baskani bulunuyor.

Tekirdag'da PKK/KCK Operasyonu Açiklamasi 5 Kisi Tutuklandi
Tekirdag Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin desifre edilmesi faaliyetlerini sürdürüyor. Polis ekiplerince, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapilanmasi (DGH) içerisinde faaliyette bulunduklari tespit edilen 5 kisiye es zamanli operasyon düzenlendi.

Haklarinda örgütsel faaliyetlerine yönelik ifade ve teshis beyanlari bulunan ve aralarinda 28. Dönem Milletvekilligi seçimlerimde YSGP ikinci sira milletvekili adayi S.K. ve HDP Süleymanpasa ilçe Baskani N.A.’nin da bulundugu N.O., S.S., B.K. olmak üzere toplam 5 kisi düzenlenen es zamanli operasyonla yakalandi.

Etkisiz hale getirilen PKK mensuplarinin fotograflari ele geçirildi

Terörle Mücadele ekiplerinin düzenledigi operasyonda Tekirdag Süleymanpasa HDP Ilçe baskanligi binasinda yapilan aramalarda çok sayida dijital materyal, etkisiz hale getirilen PKK/KCK terör örgütü mensuplarinin fotograflari, örgüt elebasi Abdullah Öcalan’in kitaplari, örgüt dokümanlari, toplatma karari bulunan muhtelif yayinlar, örgütsel afisler, pankartlar, KCK-HDK yapilanmasi ile ilgili kitaplar ve isim listeleri bulunarak ele geçirildi.

Gözaltina alinan 5 kisi emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildigi mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA