MIT, Kirmizi Kategoride Aranan MLKP Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi

MIT, MLKP’nin Suriye sorumlularindan olan ve Kirmizi Kategori’de aranan Yilmaz Behrares kod Osman Nuri Ocakli’yi Suriye/Ayn El Arap’ta etkisiz hale getirdi.

MIT, Kirmizi Kategoride Aranan MLKP Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MIT, MLKP adina geçmiste Türkiye’de çok sayida eylemin talimati veren Osman Nuri Ocakli, son süreçte Bursa’daki cezaevi saldirisi da dâhil olmak üzere çok sayida terör eylemini organize eden MLKP’nin en üst yönetim kadrolari arasinda yer almasi nedeniyle hedef listesine dahil edildi.

PKK/KCK mensuplari ile birlikte, Suriye’de ve ülkemizde bulunan güvenlik güçlerimize yönelik eylemlerin planlayicisi ve uygulayicisi konumunda bulunan Osman Nuri Ocakli’nin yerini, MIT, saha ajanlari vasitasiyla ögrendi. MIT’in birbirinden habersiz biçimde sahaya çikardigi ajanlar farkli zaman ve mekânlarda Ocakli’yi takibe aldi.

Titizlikle yürütülen çalismalar neticesinde Osman Nuri Ocakli, MIT tarafindan uygun yer ve zamanda gerçeklestirilen operasyonda etkisiz hale getirildi.

MLKP’nin Suriye’deki en üst düzey yöneticisi olan ve MIT tarafindan Ocak 2023’te etkisiz hale getirilen Ahmet Sores kod Zeki Gürbüz’den sonra MLKP yöneticiligi yapabilecek isimlerden birisi olan Osman Nuri Ocakli’nin ölümü ile örgüte büyük bir darbe vurulmus oldu.

MLKP’nin Suriye sorumlularindan Osman Nuri Ocakli, 2000 yilindan itibaren MLKP’nin Türkiye’deki silahli aparati olan FESK sorumlusu olarak faaliyet gösterdi. Bu süreçte terörist eylemlerine devam etti.

Faaliyetleri esnasinda PKK ile yakin örgütsel iliski içerisinde bulunan Osman Nuri Ocakli, Kasim 2014 tarihinde Irak/Kandil Alani’na geçti. Ardindan ise 2015 yilinda Suriye/Ras-El Ayn bölgesinde faaliyet yürütmeye basladi.

Nisan 2018 itibariyla Türkiye ve Suriye arasindaki illegal geçislerden MLKP adina sorumlu olan Osman Nuri Ocakli, MLKP Suriye eski sorumlusu Baran kod Bayram Namaz’in sag kolu ve örgütün Suriye’deki 3. adami konumundaydi.

2019 yilinda Bayram Namaz’in etkisiz hale getirilmesi sonrasinda MLKP Suriye Sorumlusu olarak görevlendirilen Ahmet Sores kod Zeki Gürbüz’ün yardimcisi olarak faaliyet yürütmeye baslayan Osman Nuri Ocakli Temmuz 2022’den itibaren Suriye/Ayn El Arap’ta sorumlu düzeyde faaliyetlerine devam etti.
Kaynak: İHA