Depremin Merkezi Kahramanmaras'ta Ögrencilerin YKS Heyecani

Depremin merkezi Kahramanmaras’ta Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) hazirlanan ögrenciler bugün sinava girdi.

Depremin Merkezi Kahramanmaras'ta Ögrencilerin YKS Heyecani
Ülke genelinde oldugu gibi depremin merkezi Kahramanmaras’ta da ögrenciler YKS’ye girdi. YKS’nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) dolayisiyla sinav yerlerine gelen ögrenciler, kontrollerin ardindan okullara alindi. Kapilarin kapatilmasina dakikalar kala, bazi ögrenciler sinav yerlerine kosarak girmeyi basardi. Ögrenciler sinavda ter dökerken disarida ise aileler çocuklarinin heyecanina ortak oldu.

Çocuklarinin sinav heyecanina ortak olan velilerden Ali Gümüs, “Burada kizim sinava geldi. Depremden dolayi biraz sikintilar yasandi ve çocuklarimizin psikolojisi iyi degil. Insallah bu sinavlari basari ile geçerler Allah yardimcilari olsun. Bir bizim yavrumuz için degil, bütün yavrularimiz için geçerli. Veli olarak kizimiza her zaman maddi ve manevi destek çikiyoruz. 3 ay okula gidemedi ve gerilerde kaldi. Ama biz yine de basari bekliyoruz. Bu sene olmaz, gelecek sene olur, hayat devam ediyor. Bu sene Kahramanmaras’in bu sinavlarda basari gösterecegine inaniyorum” dedi.

Bir diger veli Ayse Büyükköse ise “Çok zor seyler yasadi çocuklarimiz, çok sikintilar çektiler. Elimizden geleni yapmaya çalistik, yardimci olmaya çalistik. Derslerine çalisirken motive etmeye çalistik. Elimizden geleni yapmaya çalistik ama gerçekten çocuklarimiz zor bir süreç yasadilar. Insallah muvaffak olurlar. Benim 3 ögrencim bugün sinava giriyor” diye konustu.

Kaynak: İHA