Carpet & Flooring Expo, Aralik Ayinda Kapilarini Açmaya Hazirlaniyor

Tüyap Fuarcilik Grubu, Istanbul Hali Ihracatçilari Birligi (IHIB) ve Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi (GAHIB) is birligiyle 5-8 Aralik tarihleri arasinda düzenlenecek olan CFE 2023-Carpet & Flooring Expo Fuari’nin tanitimi yapildi.

Carpet & Flooring Expo,  Aralik Ayinda Kapilarini Açmaya Hazirlaniyor


Dünyadaki hali ihracatinin yaklasik yüzde 17’sini gerçeklestiren Türk halicilik sektörü, 5-8 Aralik tarihleri arasinda Istanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan CFE 2023 - Carpet & Flooring Expo Fuari’nda ziyaretçileriyle bulusmaya hazirlaniyor. Fuar, Tüyap Fuarcilik Grubu, Istanbul Hali Ihracatçilari Birligi (IHIB) ve Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi (GAHIB) is birligiyle düzenlenecek. Fuar, halida bir dünya markasi olan Türkiye’yi daha yukarilara tasimayi hedefliyor. Ayrica, halinin üretim merkezi olan Türkiye, ayni zamanda hali ticaretinin de merkezi olmaya hazirlaniyor. Fuarin hali ve zemin kaplama sektöründe Türkiye’nin ticari hedeflerine önemli katkilar sunmasi hedefleniyor. Fuarda, el yapimi hali ve kilimler, makine yapimi hali, kilim ve paspaslar, seccade çesitleri, tekstil zemin kaplamalari, duvardan duvara, esnek zemin kaplamalari, temizlik ve uygulama teknolojileri sergilenecek.

Fuarin basin toplantisina Tüyap Fuarlar Yapim A.S. Genel Müdürü Ilhan Ersözlü, GAHIB Yönetim Kurulu Baskani Zeynal Abidin Kaplan, IHIB Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Hayri Diler’in yani sira sektör temsilcileri katilarak; basin mensuplarina Carpet & Flooring Expo’nun gelecek hedeflerini aktardilar.

Özellikle Amerika ve Avrupa basta olmak üzere Kuzey Afrika, Iskandinavya bölgelerinden yüksek sayida ziyaretçi beklenirken, ABD, Birlesik Arap Emirlikleri, Almanya, Irak, Misir, Libya, Ingiltere, Bulgaristan, Kanada, Kazakistan, Israil, Japonya, Fransa, Avustralya, Hollanda, Isviçre, Italya, Ispanya, Güney Kore, Rusya, Malezya, Kuveyt, Suudi Arabistan, Brezilya, Sili, Arjantin, Venezuella, Nijerya ve Kenya ise yine fuarin ziyaretçi ülkeleri arasinda yer aliyor.

“Sektörel yenilikler bu fuarda olacak”

Türkiye’nin lider sektörlerinden biri olan haliciligi, Istanbul’da gerçeklestirilecek CFE 2023 Fuari ile tüm dünyaya tanitacaklarini belirten Tüyap Fuarlar Yapim A.S. Genel Müdürü Ilhan Ersözlü, “Sektörel yeniliklerin sergilenmesinde CFE 2023 Fuari önemli rol oynayacak. Yeni is iliskilerinin kuruldugu ve yeni baslangiçlarin yapildigi en iyi platform olan fuarimiz sektörün oyuncularina, ürünlere olan ilginin artmasina ve ziyaretçilerin seçimlerinde daha da güçlü bir etki olusturmalari için ideal bir firsat sunuyor. Fuarimiz 8 salonda 100 bin metrekarelik alanda gerçeklesecek. CFE 2023’e yurt içinden ve Iran, Pakistan, Hindistan, Belçika, Almanya ve Afganistan’dan 350 civarinda katilimci bekliyoruz. Halida ülkemizi dünya markasi yapan sektör temsilcileriyle ne kadar gurur duysak azdir. Kurumlar olarak verdigimiz ve bundan sonra verecegimiz desteklerle sektörün basarisini daha ileri tasimayi hedefliyoruz. Carpet & Flooring Expo’nun ana hedefi sektörün en büyük fuari olmak, bu baglamda var gücümüzle çalisacagiz” diye konustu.



“Fuar, hali ihracatinin artmasin katki saglayacak”

GAHIB Yönetim Kurulu Baskani Zeynal Abidin Kaplan ise Türkiye’nin dünya makine hali üretiminin yüzde 72’lik bölümünü ürettigini belirterek, “Türkiye’nin ikinci yüzyiliyla birlikte bizlerde ülkemize, milletimize ve devletimize sektörel katkimizi arttirmak, sadece hali üretim ve ihracatiyla degil, ayni zamanda fuarcilik turizminin gelismesi için de yeni bir ilke imza atarak, dünya hali üretiminin merkezi olan Türkiye’nin ayni zamanda sektörel fuarcilik merkezi olabilmesi için de çalisiyoruz. Bundan sonraki süreçte dünya halisinda üretim ve tasarimlariyla gündemi belirleyen Türk haliciligi uluslararasi pazarlarda özellikle fuarcilikta da belirleyici olacaktir. Dünyanin en önemli hali ve zemin kaplamalari fuari olmasi hedefi ile ülkemizde ilk kez düzenlenecek bu fuar, hali ihracatimizin artmasina katki saglarken, ülkemize de önemli oranda döviz girdisi saglayacaktir” seklinde konustu.



“Türkiye hali sektörünün bulusma merkezi olacak”

Türkiye’nin halicilikta dünyanin sayili ülkeleri arasinda yer aldigina dikkat çeken IHIB Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Hayri Diler, “Fuar sayesinde ülkemiz ayni zamanda hali sektörünün bulusma merkezi olacak. Türkiye’deki ve dünyadaki hali üreticileri, ürünlerini artik ülkemizde görücüye çikaracak. Bu anlamda ülkemiz trendlerin belirlenmesi bakimindan da öncü olacak. Tarihi perspektiften baktigimizda da Osmanli Devleti döneminde de Istanbul uzun süre dünya hali ticaretinin merkezi oldugu görülüyor. Burada amacimiz, Istanbul’u yeniden bu statüsüne kavusturmak ve dünya hali piyasasinda bu kadar söz sahibiyken, olusacak katma degerin de ülkemizde kalmasini saglamak”dedi.

Dünya genelinde Türk halisina olan ilginin çok yüksek olduguna dikkat çeken Ahmet Hayri Diler, “Makine halisinda dünyada birinci sirada yer aliyoruz. Türk el halisi ise benzersiz el isçiligi ve yüksek kalitesi ile biliniyor. Özellikle Avrupa, Amerika, Ortadogu ve Asya pazarlarinda talep görüyor. Türk halilari, farkli desen ve renk seçenekleri ile dünya çapinda birçok müsterinin tercih ettigi bir ürün” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA