Bolu'da YKS Heyecani Açiklamasi Son Dakikalarda Sinava Girebilmek Için Kostular

Yurt genelinde oldugu gibi Bolu’da da Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturum heyecani yasandi. Üniversite adaylarinin kimisi erken saatlerde siralarda yerini alirken, kimisi de sinav salonuna geç kalmamak için kosarak yetisti.

Bolu'da YKS Heyecani Açiklamasi Son Dakikalarda Sinava Girebilmek Için Kostular
Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezi tarafindan (ÖSYM) Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15 itibariyle basladi.

Bolu Anadolu Lisesi de YKS ilk oturumunun yapildigi okullardan biri oldu. Çok sayida üniversite adayi sabahin erken saatlerinde okullara gelerek yerlerini alirken, sinav saatine çok yakin dakikalarda bir çok genç ise kosarak siniflarina gitti. Milyonlarca genç, üniversite hayallerine bir adim daha yaklasmak için siniflarda, aileleri ise disarida sinav heyecani yasadi.

Temel Yeterlilik Testin de (TYT) adaylara Türkçe Testi’nde 40, Sosyal Bilimler Testi’nde 20, Temel Matematik Testi’nde 40, Fen Bilimleri Testi’nde 20 olmak üzere toplam 120 soru sorulacak ve 165 dakika süre verilecek.

Sinavin ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise 18 Haziran Pazar saat 10.15’te yapilacak. AYT’de adaylara Türk Dili ve Edebiyati-Sosyal Bilimler-1 Testi’nde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testi’nde 40 soru, Matematik Testi’nde 40 soru, Fen Bilimleri Testi’nde 40 soru sorulacak ve 180 dakika süre verilecek.

Sinava 3’ncü üniversite için girdigini belirten Mansur Atik, “Sinava hazirlanmadim. 3’ncü üniversite için giriyorum. Daha önce isletme ve bilgisayar mühendisligi okumustum” dedi.

Kizini son anlarda sinava yetistiren baba Rahmi Yüksel, “Sinava yetistirmek için kosturduk. Son dakikalarda yetistik” diye konustu.

Kizlari için okul bahçesinde kurani kerim ve dualar okuyarak bekleyen Alim Özcan, “Bütün çocuklara dua ediyoruz. Kizimiz 3 yildir sinava giriyor. Hedefi Hukuk Fakültesi” seklinde konustu.

Alim Özcan’in esi Dilber Özcan ise “Rabbim tüm çocuklara kolayliklar ihsan eylesin. Biz ona güveniyoruz, kazanacak diye umut ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA