Tasova'da Çiftçiler Findikta Tesvik Istiyor

Amasya’nin Tasova ilçesinde findik üreticileri tesvik talep ediyor.

Tasova'da Çiftçiler Findikta Tesvik Istiyor
Amasya’nin Tasova ilçesinde 26 yildan bu yana faaliyet gösteren Tasova Orman Köylüleri Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma (TOKSOY) Derneginde son zamanlarda üretimi hayli artis gösteren findik üretimiyle ilgili toplanti düzenlendi.

TOKSOY Dernegi Baskani Kazim Özdemir, “Ilçemiz orman köylerinde findik üretimi hayli artti ve üretilen findiklar tesvik almadigi için Toprak Mahsulleri Ofisine satisini yapamiyoruz. Bu nedenle üreticiler kilogram fiyati 53 lira olan findigi kayitli üretici olmadigi için piyasada bulunan toptancilara satiyorlar. Onlar da 40-45 TL arasinda bir fiyata aliyorlar. Bu durumda üreticilerimiz emeginin karsiligini alamiyor" dedi.

Toplantiya Dernek Baskani Kazim Özdemir, orman köyleri muhtarlari, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Okur, Il Genel Meclis Üyeleri Deniz Sümer ve Duran Yeter katildi.

Kaynak: İHA