'Diyarbakir'i Yasa' Filminin Lansmani Gerçeklesti

Diyarbakir’in 13 ilçesinde 400 kisilik ekiple 22 günde çekilen “Diyarbakir’i Yasa” filminin tanitimi gerçeklestirildi.

'Diyarbakir'i Yasa' Filminin Lansmani Gerçeklesti


Merkez Sur ilçesindeki tarihi Keçi Burcu’nda düzenlenen “Diyarbakir’i Yasa” filminin lansmanina Diyarbakir Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskanvekili Ali Ihsan Su, Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, merkez kaymakamlari, kamu kurum müdürleri ve filmin yapiminda görev alan vatandaslar katildi.

Programda konusan Diyarbakir Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskanvekili Ali Ihsan Su, filmin yapiminda emegi geçen herkese tesekkür ederek, basarili ve güzel bir filmin ortaya çikarildigini ifade etti.

Kentte geçen sene 1 milyon turistin agirlandigini, bu sene ise hedeflerinin 1 buçuk milyon oldugunu dile getiren Su, sunlari kaydetti:

“Diyarbakir’imiz son dönemlerde çok yogun ve hizli sekilde kalkinma içerisinde. Huzur ortamiyla beraber Diyarbakir’imizda her alanda çok önemli gelismeleri hep birlikte görüyoruz, yasiyoruz. Bunlardan bir tanesi de turizm sektörü. Turizm sektöründe de ilimiz hizla gelisiyor. Geçen yil 1 milyon turisti ilimizde agirladik. Insallah bu yilki hedefimiz 1 buçuk milyonu asmaktir. Inaniyorum ki bu tür lansmanlarla bunu basaracagiz. Sizin birçok degeriniz olabilir, çok güzelliklere sahip olabilirsiniz, ama bunlarin tanitilmasi ve paylasilmasi da çok önemlidir. Böylelikle bu güzel ‘Diyarbakir’i Yasa’ filmini ortaya çikarmis olduk. Bu güzel eserin ortaya çikmasinda canla basla çalisan herkese en kalbi sükranlarimi ve sevgilerimi ifade ediyorum.”

Filmin yapimci ve yönetmeni Feride Vural, 13 ilçede çekimi yapilan filmde 400 kisilik ekibin yer aldigini belirterek, filmin 22 günde çekiminin tamamlandigini söyledi.

Vural, filmin yapiminda emegi geçenlere tesekkür ederek, “Filmimizin yapimi iki arkadasin Diyarbakir’a gelmesiyle basladi.

Filmimizin lansmaninda burada bir araya gelmek bizim için gurur vericidir. Kadim sehir Diyarbakir’imiz için çiktigimiz bu yolculukta 400 kisilik profesyonel büyük bir ekiple gerçeklestirdik. 13 ilçemizde 22 günde çekimlerimizi tamamladik. Öncesinde de 1 aylik bir hazirlik sürecimiz de oldu. Siradan bir tanitim filmi yapmak istemedik. Diyarbakir’i sinematik ve estetik dilde anlatan bir bestesi olmaliydi. Bu sekilde de oldu. Yapimda emegi geçen arkadaslarimin hepsine tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Program sonunda Vali Su, filmin yapimcilarina plaket takdim etti.
Kaynak: İHA