BESMEK Kapanis Programi Kizilay Meydani'nda Yapildi

Beyoglu Belediyesi tarafindan BESMEK 2022-2023 Egitim Ögretim Dönemi yil sonu kapanis programi düzenledi. Programda kep atma ve plaket verme töreni yapildi.

BESMEK Kapanis Programi Kizilay Meydani'nda Yapildi
Beyoglu Belediyesi tarafindan düzenlenen BESMEK 2022-2023 Egitim Ögretim Dönemi yil sonu kapanis programi aksam saat 19.00 siralarinda Kizilay Meydani’nda yapildi. Programda Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz’in katilimiyla anaokulundan mezun olan ögrenciler için kep atma töreni yapilirken BESMEK kurslarindan mezun olan ögrencilere plaket verildi.

Baskan Haydar Ali Yildiz’in konusmasi sonrasi Türk sanat müzigi konserleriyle program devam etti.

Belediye Baskani Yildiz konusmasinda, "BESMEK kurucusu ISMEK ile Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olan bir kurulus. ISMEK ile baslayan özellikle kadinlarin emeklerinin, maharetlerinin bir sanat eseri olarak ortaya çikmasi için Cumhurbaskanimizin 1994’lü yillarda baslattigi kurumun adi ISMEK. Büyüksehir Belediyesi geçtigimiz yillarda 2020 yillarinda BESMEK’in kapatilmasiyla ilgili bir süreci baslatinca, oradan tasfiyeler baslayinca ISMEK, Beyoglu’nda kendini BESMEK olarak buldu ve su anda bütün Beyoglu’na bütün kadinlara hizmet etmenin hakli onurunu yasiyoruz. Marka Recep Tayyip Erdogan’a ait. Hem kadinin adini dünyaya duyuran hem kendi yol yürüyüsünde bütün hareket noktalarinda kadinlarla beraber hareket eden Tayyip Erdogan onlarin evlerinde degil sosyal hayatta teknik becerilerini ortaya koyan ve böylece kendi ekonomilerine de katki sunulmasi anlayisiyla bugün resmen 400’den fazla bransta Beyoglu’nda kadinlara hizmet ediyor. 30 binden fazla kadin su ana kadar BESMEK’te bu egitimlerden istifade etti.

Binlerce ögretmenimiz de burada ögretmen ve egitici olarak ugrasti. Beyoglulu kadinlar bu markaya sahip çiktilar. Tayyip Erdogan’in açtigi yolda biz de variz dediler. Yani BESMEK, buradaki kurslarimiz hem sosyallesmeye diger taraftan meslek edindirme kurslari anlaminda kalifiye saglama, kadinlarin ev ekonomisine katkisi bakimindan imkanlar sunma ve Recep Tayyip Erdogan’in markasina sahip çikma, Türkiye’ye bir örnek teskil etme, bu bakimdan çok yönlü bir fonksiyonu ifade ediyor.

28 Mayis’ta Tayyip Erdogan’i yeniden Cumhurbaskani seçtiniz. Tesekkür ediyoruz. Türkiye Yüzyili’nda hep birlikte çok daha güvenli çok daha huzurlu olarak yolumuza devam edecegiz. Önümüz Kurban Bayrami. Kurban Bayrami’niz mübarek olsun. Hep birlikte kardes olmayi, bu topraklarda ay yildizli bayragimizin altinda nice bayramlar yapmayi hepimize nasip etsin." ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA