Yunanistan'in Meriç Nehri'ne Attigi Göçmenler Yüzerek Kurtuldu

Yunanistan unsurlari tarafindan darp edilen ve degerli esyalari alinan göçmenler, çiplak ayaklarla Türkiye’ye geri itildi.

Yunanistan'in Meriç Nehri'ne Attigi Göçmenler Yüzerek Kurtuldu
Yunanistan devriyelerince yakalanip darp edildiklerini ve degerli esyalarina el konularak Türkiye’ye zorla geri gönderildiklerini iddia eden Fas uyruklu 5 kisilik grup, yalin ayak Edirne’ye geldi.

Edirne’den yasa disi yollarla Yunanistan’a geçen Fas, Suriye ve Afganistan uyruklu 25 göçmen, Yunan sinir güvenlik güçlerine yakalandi. Yunan unsurlari, aralarinda kadin ve çocuklarin oldugu grubu 2 gün aç biraktiktan sonra üzerlerindeki para, degerli esya ve kiyafetlerini alip döverek Meriç Nehri üzerinden zorla Türkiye’ye itti.

Fas uyruklu 5 kisi, Yunanistan sinir birliklerince zulme ugradiklarini ve yalin ayakla saatlerce yürüyerek Edirne’ye yetistiklerini ifade etti.

Meriç Nehri’ne atildiklarini ve kendi imkânlari ile yüzerek geçmeyi basaran 5 Fasli göçmen, geriye kalan 20 kisinin akibetini bilmediklerini belirtti.



“Yunan askerler 2 gün boyunca kampta tuttular”

Yunanistan tarafina Meriç Nehri üzerinden geçtiklerini ifade eden Fasli uyruklu Abdullah Mucrip, “Karsi tarafa geçtikten sonra bebekler ve çocuklar ile geçtik. Yunanistan polisi onlari soydu ve Yunanistan askerine teslim ettiler. Askerler 2 gün boyunca kampta tuttular, daha sonra tekrar bizi suya atti. Bu 25 kisi arasinda yüzme bilenler Türkiye tarafina geçti, bilmeyenlerin ise ne oldugu bilinmiyorum” dedi.



"Tekmelediler, bizi sopalarla dövdüler ve suya attilar"

Yunanistan’a geçtiklerinde yasadiklari kötü muameleyi anlatan Fasli Yasin Iddizvan, nehirden geçtikten sonra yakalandiklarini belirterek, “Sinirda bir süre ilerledikten sonra polisler bizi yakaladi. Sonra bizi jandarmaya verdiler. Hepimizi dövdüler ama en çok bana siddet uyguladilar. Kadin ve 3 tane 8 yasinda küçük çocukla bizleri önce tekmelediler, demir sopalarla dövdüler. Sonra Yunan polisi geldi bizi baska bir yere götürdü. Telefon ve kiyafetlerimizi aldilar. Yüzerek Türkiye tarafina geçtik ama diger arkadaslarimiz ne oldu bilmiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA