YKS'de Basarili Olunmasi Konusundan Fikir Alis Verisi Yapildi

Afyonkarahisar’da Yüksek Ögretim Kurumlarina (YKS) geçis sinavlarina hazirlik süreçleri degerlendirme toplantisina düzenlendi. Toplantida gerçeklestirilecek olan YKS’de ögrencilerin basarilarinin arttirilmasina yönelik fikir alisverisinde bulunuldu.

YKS'de Basarili Olunmasi Konusundan Fikir Alis Verisi Yapildi
Il Milli Egitim Müdürü Miraç Sünnetci baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya Müdür Yardimcilari Mevlüt Çinar ve Fatih Akçil, Sube Müdürleri ve YKS sinavina girecek ögrencisi olan okul müdürleri katildi.

Toplantida YKS sinavinda Afyonkarahisar’in basarisinin artmasi için ögrencilere nasil bir motivasyon saglanacagi, son haftanin nasil degerlendirilecegi konusunda fikir alisverisinde bulunuldu. Sünnetci toplantida yaptigi konusmada “Sinav giris belgenizi ve kimlik belgenizi mutlaka kontrol ediniz. Sinavdan 1 saat önce sinava gireceginiz binada bulununuz. Sinav süresine kadar yasam düzenini degistirmeyiniz. Sinavdan bir iki gün önce sinava gireceginiz binanin konumunu giderek yerinde görünüz. Bilmek insana güven verir. AYT sinavinda kendi alanin ile ilgili sorulardan basla. Mezuna birakmayi düsünme. O sene bu sene. Kendine güven” dedi.

Mesajlarinin ve hatirlatmalarin ögrencilere verilmesi gerektigini belirten Sünnetci, ögrencilere rehberlik edilmesi ve ögrencilerin daha bilinçli sekilde sinava girmelerinin saglanmasi gerektigine dikkat çekti.

Toplanti, okul müdürlerin soru ve görüsleri alinmasiyla tamamlandi.
Kaynak: İHA