Türkiye Yüzyili'ni Resmettiler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 100. Yili olmasi vesilesiyle Akçaabat Belediyesi tarafindan ulusal düzeyde Resim Çalistayi etkinligi organize edildi.

Türkiye Yüzyili'ni Resmettiler
Resim Çalistayi etkinligine Türkiye’nin çesitli illerinden 15 resim sanatçisi katilarak eserlerini Akçaabatli sanatseverlerle bulusturdular. Akçaabat Belediyesi organizasyonunda düzenlenen etkinlik sonunda Türkiye Cumhuriyeti’ni anlatan 15 nadide eserin yer aldigi bir Resim Sergisi açildi. Hamam Çimeni Çarsisinda bulunan Akçaabat Belediyesi Sergi Salonu’nda açilan bu özel serginin açilisina Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Raif Kalyoncu, Akçaabat Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Usta, ressamlar ve sanatseverler katildi.

Resim Sergisi açilisinda konusan Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim “Yüzyilin sergisi olarak nitelendirebilecegimiz bu resim sergimizi anlamli kilan en önemli özelliklerinden biri Türkiye’nin dört bir tarafindaki ressamlarin Cumhuriyet’in 100. Yilini anlatan eserler yapmasi digeri ise sanatçilarin bu eserleri bulunduklari sehirlerde yapip Belediyemizce düzenlenen Resim Çalistayi etkinligine göndermesidir. Bu sebeple muhtesem eserlerden olusan Resim Çalistayi etkinligimiz, hem bölgemizde hem de ülkemizde ilk olma özelligi tasiyor. Kiymetli bir o kadar da anlamli olan Cumhuriyet’imizin 100. Yildönümü vesilesiyle özenle ve gayretle hazirlanan Resim Sergimizin ilkini, ünü cografi sinirlari asan Akçaabat’imizda gerçeklestiriyoruz. Ilerleyen zamanlarda ise çevre il ve ilçelerde hatta yurt disinda 100. Yil Resim Sergimizi açmayi planliyoruz

Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Raif Kalyoncu ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 100. Yilinda anlami ve degeri oldukça büyük olan bir etkinlige ve organizasyona Akçaabat’in hem öncülük hem de ev sahipligi etmesinin verdigi hakli gururu yasadigini belirtti.

Konusmalarin ardindan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 100. Yili vesilesiyle hazirlanan Resim Sergisi, açilis programina katilanlar tarafindan gezildi. Resim Sergisi, Hamam Çimeni Çarsisinda bulunan Akçaabat Belediyesi Sergi Salonu’nda bir hafta boyunca ziyarete açik kalacak.
Kaynak: İHA