Toprak Altinda Kalan Araçtan Sag Kurtulan Sahis Dehset Anlarini Anlatti

Denizli-Afyonkarahisar karayolunda selin getirdigi çamurun yuttugu 2 araçtan birinde mahsur kalan yasli adam öldü, esi yaralandi. Sel ve çamurun kapladigi araçtan sonda kurtulmayi basaran Mehmet Seçkin, "Toprak bir anda basti, uzaktan diger aracin battigini gördük ama maalesef müdahale edemedik” dedi.

Toprak Altinda Kalan Araçtan Sag Kurtulan Sahis Dehset Anlarini Anlatti
Olay, Afyonkarahisar-Denizli karayolu Dazkiri ilçesi Sarikavak köyünde meydana geldi. Saganak yagis sonrasi olusan sel ile birlikte heyelan oldu. Tepelerden akan tonlarca toprak karayoluna indi. Olayda heyelana yakalanan 20 AV 423 plakali ve 20 H 9427 iki araç içindeki 4 kisi sikisti. 20 AV 423 plakali araçtan sürücü Abdullah Batur (63) ve arkadasi Mehmet Seçkin (52) kendi imkanlariyla çikmayi basardi. 20 H 9427 plakali araçta sikisan Nevzat Emer hayatini kaybederken, yaninda bulanan esi Zuliye Emer ise yaralandi. Yarali yasli kadin, saglik ekiplerinin olay yerinde yaptigi ilk müdahalenin ardindan ambulansla hastaneye kaldirildi. hayatini kaybeden Nevzat Esmer’in cenazesi morga kaldirilirken, hurdaya dönen araçlar toprak altindan yogun çalismalar sonucu çikarildi. Her iki yönde de trafigin kapatilmasiyla uzun araç kuyruklari olustu. Yapilan yogun çalismalarin ardindan Afyonkarahisar istikametine yol çift tarafli, Denizli istikametine ise tek tarafli trafige açildi.

“Yarim dakika veya 1 dakika önce çikmaya çalissaydilar kurtulabilirlerdi”

Toprak alintinda kalan araçtan arkadasiyla birlikte son anda kurtulan Mehmet Seçkin o anlari anlatti. Seçkin, “Seyir halindeydik ve yogun bir sekilde yagis oldu. Geldigimizde sagimizda beyaz bir araç vardi. O geçemedi ve bizde geçemedik. Ben sag kapidan çikamadim. Önce Abdullah abim çikti, ondan sonrada ben çiktim. Toprak bir anda basti, digerleri çikmadi. Yarim dakika veya 1 dakika önce çikmaya çalissalardi kurtulabilirlerdi. Sanirim durumun ciddiyetini geç anladilar, bizde durdurur durdurmaz araçtan çikip karsi seride geçtik. Uzaktan diger aracin battigini gördük ama maalesef müdahale edemedik, içinde insan olup olmadigini da bilemedik. Kari kocalarmis sanirim erkek vefat etmis, hanimi yarali olarak kurtulmus” dedi.



Saatlerce yolun açilmasini beklediler

Selin getirdigi çamur nedeniyle ulasima kapanan karayolunda, uzun araç kuyruklari olustu. Olusan trafikte saatlerce bekleyen Umut Can adli vatandas ise, “Saat 6 sularindan beri bekliyoruz, uzun saattir buradayiz. Yogun yagmurdan dolayi heyelan olmus. Bundan dolayi trafik var ve bir sürü insan burada saatlerdir bekliyor, yol açilacak gibi durmuyor” diye konustu.

Kaynak: İHA