Ögrenciler Hem Ögreniyorlar, Hem Egleniyorlar

Altieylül Belediyesi bünyesinde ve Milli Egitim Müdürlügü’nün yapmis oldugu sinavlar sonucunda Çocuk Üniversitesi’ne girmeye hak kazanan ögrenciler yilsonu etkinlikleriyle egitim-ögretimlerini tamamladilar.

Ögrenciler Hem Ögreniyorlar, Hem Egleniyorlar
Yaklasik 57 ögrencinin devam ettigi Çocuk Üniversitesi’nde yil boyu yapilmis olan çalismalar; robotik kodlama ile yapilan faaliyetlerini, 3D yazici ile görsel çalismalarini ve tiyatro, dans gösterilerini ALGEM’de yapilan etkinliklerle ögrencilere ve izlemeye gelen misafirlerle paylasma firsati buldular. Etkinlikler; Sultan Abdülhamid Han Gelisim Merkezi Konferans Salonu’nda yapilan diploma töreniyle son buldu.

Ögrenciler robotik kodlama, yazilim ve tasarim dersleriyle egitimlerine katki sagliyor

Çocuk Üniversitesi’nde ögrenciler; Matematik, Fen Bilimleri, Hizli Okuma ve Anlama, Müzik, Görsel Sanatlar, Akil oyunlari ve satranç egitimleriyle kendilerini gelistirdiler. Ayrica ögrencilere Altieylül Belediyesi Robotik Kodlama, Yazilim ve Tasarim gibi derslerle de destek vererek gelecege hazirlanmalari konusunda egitim verildi.

Çocuk Üniversitesi’nde egitim gören ögrenciler, ücretsiz programlar vasitasiyla egitimlerine katki sagladi.

Degerlerimiz unutulmadi!

Tiyatro etkinligi ve dans gösteresiyle sahne alan Çocuk Üniversitesi ögrencileri yapmis olduklari tiyatro gösteresiyle büyük begeni topladi. Milli degerlerimiz olan; Nasrettin Hoca, Keloglan, Hacivat-Karagöz’e de yer veren ögrenciler tiyatro oyunuyla günümüz çocuklari, günümüz ögrencilerine ve büyüklere hatirlatarak yerli kahramanlarimizi tiyatro oyunuyla tekrardan gündeme getirmenin mutlulugunu yasadilar.

Kahve atismalarini tiyatro sahnesine tasidilar

Altieylül Belediyesi yapmis oldugu çalismalarla eskimeye yüz tutmus degerleri de önemseyerek tiyatro etkinligiyle tekrardan hatirlatti. Çocuk Üniversitesi ögrencileri unutulmaya yüz tutmus kahve atismalarini da sahneleyerek büyük alkis aldilar. Ögrenciler sergilemis olduklari atisma sahnesiyle birbirlerine tekerlemeler ve bilmecelerle cevap vererek adeta köy kiraathanesini seyirciyle bulusturdular.

Baskan Avci: “Çocuklarimiz hem ögreniyor hem egleniyor”

Çocuk Üniversitesi’nin bir dahaki yil da egitim ve ögretime devam edecegini ifade eden Baskan Avci, “ ’Gençlere yapilan yatirim ülkemizin gelecegine yapilan yatirimdir’ bilinciyle çalismalarimizi sürdürüyoruz. Sultan Abdülhamid Han Gelisim Merkezimizde faaliyetlerini sürdüren Çocuk Üniversitemizin yilsonu programina katildik. Yil boyunca emekleri ve yetenekleriyle birbirinden degerli projeler üreten evlatlarimizi ve ögretmenlerini tebrik ediyorum. Çocuklarimiza vermis oldugumuz egitimlerin yaninda Robotik Kodlama ile ögrencilerimiz proje gelistirerek gelecege daha iyi bakmalarini hedefliyoruz. Geçtigimiz yil Altieylül Milli Egitim Müdürlügü’nün yapmis oldugu sinavla Çocuk Üniversitesine girmeye hak kazanan 57 ögrencimiz yilsonu etkinlikleriyle bizleri mutlu etti” dedi.

Baskan Avci: “Egitimlerimiz hiz kesmeden devam edecek”

Belediye Baskani Hasan Avci Çocuk Üniversitesi’ne ögrenci alimlarimiz devam edecek dedi.

Baskan Avci, “Altieylül Milli Egitim Müdürlügümüzün pilot bölge olarak belirledigimiz okullarimizda yapilan sinavlarla 466 ögrenci içerisinden 68 ögrenci bir dahaki döneme Çocuk Üniversitesi’ne girmeye hak kazandi. Üniversitemiz her sene yenilikleriyle ögrencilerin egitim ögretim hayatinda basarilara imza atmaya devam edecek” diye konustu.

Altieylül Belediyesi Çocuk Üniversitesi diploma törenine Altieylül Kaymakami Turgay Hakan Bilgin, Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, Altieylül Milli Egitim Müdürü Çetin Keren, Kamu Kurum Müdürleri ve misafirler katildi.

Kaynak: İHA