Baskan Büyükkiliç'tan 'Yenilenebilir Enerji' Hamleleri

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Büyüksehir Belediyesi tarafindan kentte yenilenebilir enerji kaynaklari olan rüzgâr, günes ve biyogazdan enerji üretimi için önemli santrallerin hayata geçirildigini söyledi.

Baskan Büyükkiliç'tan 'Yenilenebilir Enerji' Hamleleri
Büyüksehir Belediyesi, gelecek nesillere daha temiz, daha kaliteli bir çevre emanet etmek ve daha yasanilabilir bir Kayseri sunmak amaciyla yenilenebilir enerji kaynakli elektrik üretmeyi sürdürüyor. Bu çerçevede, Büyüksehir Belediye Meclisi, Haziran ayi meclis toplantisinda yenilenebilir enerji üretimine yönelik önemli kararlara imza atiyor. Gündem maddeleri arasinda Incesu ilçesi, Firinönü Mahallesi’nde Rüzgâr Enerji Santrali tesis edilmek üzere Kayseri Ulasim A.S. tasarrufuna birakilmasina ve elde edilecek öz tüketim fazlasi elektrik üretimi kazancinin KDV hariç kismindan yüzde 0,5 (Bindebes) oranindaki tutarin, tasinmazin kullanim bedeli olarak Kayseri Büyüksehir Belediyesi’ne ödenmesi talebi meclis üyelerince görüsüldü. Baskan Büyükkiliç; “Bu defa RES diyoruz. Rüzgâr Enerjisi’ne girelim diye proje üretiyoruz. Yenilenebilir enerji, hem çevre açisindan hem de bölgemizde rüzgâr enerjisinde önem arz ettigini vurgulama anlaminda, 4 senede de kendisini amorti ediyor diye biliniyor. Hem enerji açigini kapatma hem de enerjiye katki saglama anlaminda çalisma yapilacak” ifadelerini kullandi. Talep, meclis üyelerince oy birligi ile kabul edildi.

Öte yandan Baskan Büyükkiliç, biyogazdan enerji üretiminin de Beydegirmeni Projesi içerisinde devam ettigini ifade ederek; “Hem çevreci hem de 1 kurus belediyemizin cebinden çikmadan yap islet devret modeli ile verdik, en güzel hizmetlerden birisi, önemli bir çalisma oldu” dedi.

Büyükkiliç, Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin enerjiden enerjiye, hizmetten hizmete kostugunu söyledi.

Kaynak: İHA