Miniklerin Sevincine Ortak Olan Yüce'den Mesaj Açiklamasi 'Çocuk Gülerse Dünya Güler'

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Sapanca Sosyal Gelisim Merkezi (SGM) tarafindan gerçeklestirilen yil sonu programinda kodlama, ressamlik, model uçak yapimi ve el sanatlari egitimlerini basariyla tamamlayan ögrencilerin mutluluguna ortak olurken “Çocuk gülerse herkes güler, çocuk gülerse dünya güler” mesajina vurgu yapti.

Miniklerin Sevincine Ortak Olan Yüce'den Mesaj Açiklamasi 'Çocuk Gülerse Dünya Güler'
Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Sapanca Sosyal Gelisim Merkezi (SGM) tarafindan düzenlenen yil sonu programina katildi.

Çocuklar tarafindan yil boyunca yapilan kodlama, resim çalismalari, model uçak yapimi gibi çalismalari inceleyen Baskan Yüce, bunlarin yani sira çocuklar tarafindan hazirlanan el sanatlari sergisini de inceledi.

Ilahi, skeç, siir ve dans gösterileri gibi çesitli sahne gösterilerinin yer aldigi programda Baskan Yüce Kuran-i Kerim’e geçen ögrencilere çesitli hediyeler verdi. Programda miniklerin heyecanina ortak olan Baskan Yüce, satranç yarismasinda derece elde eden ögrencilere de madalya ve hediyelerini takdim etti. Konusmasinda sehirdeki sosyal yasantinin gelisimi ile SAMEK, YADEM ve SGM’lerde verilen egitimlerin detaylarina deginen Yüce, “Çocuk gülerse dünya güler” mesajini paylasti.

“Sakarya için en iyisini yapiyoruz”

Baskan Yüce gerçeklestirilen projelerin Sakarya’ya vizyon kattigini ifade ederek, “Sakarya’miz dogasi ile yesili ve mavisi ile dogal güzellikleri ile ülkemizin en güzel sehirlerinden birisidir. Istanbul’u Anadolu ile birlestiren yollarin kesisme noktasinda olan sehrimiz; iklimiyle, yetistirilen farkli ürünleriyle, havasiyla, dogasiyla, kültür çesitliligiyle yüksek potansiyele sahip. Sehrimiz için en iyisini en güzel sekilde yapmanin mücadelesi ve gayreti içerisindeyiz” dedi.



“SAMEK, YADEM ve SGM ile hizmete devam”

Sakarya’daki sosyal yasam ile verilen egitimlere atifta bulunan Baskan Yüce, “Sehrimizin yeni soluk merkezi olan Il Ormani Tabiat parki sayesinde, restoran, mesire alani, bungalov evleri, yürüyüs yollari, trekking ve oryantiring alanlariyla da bölgemizin en çok sevilen ormanina kavustuk. Sakarya Büyüksehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayisimiz ile çocuklarimiza, gençlerimize, kadinlarimiza, yaslilarimiza ve engelli kardeslerimize, SAMEK ile YADEM ile SGM ile ve daha birçok merkezimiz ile hizmet veriyoruz” diye konustu.



“Çocuk gülerse herkes güler”

SGM kurslarinin 26 farkli bransta egitim verdigini ifade eden Baskan Yüce, “SGM projemiz çerçevesinde zengin ders içerigi ile çogu ilçemizde hizmet sunuyoruz. Çocuk kulüpleri olarak çocuklarimizin mutlu, güvenli, huzurlu ve kisisel gelisimleri yerinde olmasi için katki saglayacak kurslar, atölye çalismalari, etkinlikler düzenliyoruz. SGM Kurslarimizda, Kur’an-i Kerim ve Degerler Egitimi, Mutfak Atölyesi, Geleneksel Türk Tiyatrosu Atölyesi, Drama Atölyesi, Masal Atölyesi, Edebiyat Serüveni Atölyesi, Ingilizce Atölyesi, Arapça Atölyesi, Almanca Atölyesi olmak üzere 26 farkli bransta egitimler düzenledik. 2023’et6 bin 235 kisiye, eglenerek ögrenme imkâni sagladik. Unutmayalim ki çocuklar gülerse, herkes güler, dünya güler” seklinde konustu.

Kaynak: İHA