Çamoluk Ilçesinde Atil Araziler Tarima Kazandiriliyor

Giresun’un Çamoluk ilçesinde 350 dekar atil arazide siyez bugdayi ekimi yapilacak.

Çamoluk Ilçesinde Atil Araziler Tarima Kazandiriliyor
Çamoluk Belediyesi öncülügünde Çamoluk Ziraat Odasi koordinesinde ilçedeki atil arazilerde tohumluk bugday üretimi için tarla hazirliklarina baslandi.

Ilçede atil arazilerin tarima kazandirildigini kaydeden Çamoluk Ziraat Odasi Baskani Ali Tatar, "Bu yil için ilk etapta 350 dekar alanda siyez bugdayi, ekmeklik ve makarnalik bugday, arpa ve tritikale üretim yapilmasi planlanmaktadir. Üretilen ürünleri Ziraat Odasina ait ürün eleme ve isleme sektöründen geçirilmektedir. Çiftçilerimize yüzde 50 hibeli sekilde dagitimi yapilmaktadir. Bu sayede çiftçilerimizin girdi maliyetleri düsürülecek ve kaliteli tohum üretimi saglanacaktir. Üretilen ürünlerde belediyemizin öncülügünde geri alimi saglanacak ve çiftçimizin pazar sorunu kalmayacaktir. Çamoluk Belediyesi ve Çamoluk Ziraat Odasi olarak Ilçemizde tarim hayvancilik ve buna bagli sanayinin gelismesine öncülük ederek bu konuda istihdami artirmak için çalismalarimizi sürdürecegiz" dedi.

Çamoluk Belediye Baskani Fatih Düz ise yaptigi açiklamada “Siyez bugdayi, ekmeklik bugday, makarnalik bugday ve arpa tohumlarimizin vatandaslarimizin arazilerinde toprakla bulusup sofralarina uzanacak yolculugu bu sene de basladi.

Tarimda öncü ve örnek projelerle Çamoluk ilçemize deger katmaya devam edecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA