Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'CHP Bu Sekilde Siyaset Yaptigi Sürece, Bu Ülkede Iktidar Yüzü Göremez'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Çok açik ve net söylüyorum. CHP bu sekilde siyaset yaptigi sürece, bu ülkede iktidar yüzü göremez. CHP kendini düzeltmedigi, degistirmedigi, milletin sesine kulak vermedigi müddetçe, bir daha asla yönetime gelemez. Hele hele, terör örgütleriyle el ele omuz omuza yürüdügü sürece bu millet, terör örgütlerine oy vermez, vermeyecektir” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'CHP Bu Sekilde Siyaset Yaptigi Sürece, Bu Ülkede Iktidar Yüzü Göremez'


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Necip Fazil Kisakürek anisina düzenlenen ’40 Yil 40 Eser’ etkinligine katildi.

Etkinlik çerçevesinde “Bir Siir Bir Hayat / Sakarya Türküsü” Dijital Sergi Açilisi yapildi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, burada yaptigi konusmasinda “Üstat Necip Fazil, cumhuriyet tarihimizin en sancili dönemlerine sahitlik etmis bir insandi. Osmanli’dan cumhuriyete intikal eden kusak içinde üstat devletin ve milletin yasadigi tüm istiraplari bizzat görmüstür. Çagdasi pek çok sair ve yazarin aksine üstadimiz, kalemi ve kelamiyla direnmeyi seçti. Asirlara sair köklü mirasimizin yok sayildigi sanli mazimiz ile köprülerin atildigi bir zamanda eserleriyle ‘Durun kalabaliklar’ dedi.

Hep zor olani, mesakkatli olani tercih etti. Ahlak ve Allah demenin yasak oldugu yillarda mücadelesiyle milletimizin ruh köküne sahip çikti. Elbette bu yerli ve milli durusunun ceremesini de son nefesine kadar çekti. Onun direnis ve mücadele azmini kiramadikça daha da pervasizlastilar. Kültür sanat camiamizin bugün bile esaretinden kurtulamadigi mahalle baskisina üstat Necip Fazil on yillar boyunca maruz kalmistir. Ama üstat bunlarin hiçbirine boyun egmemistir. Inandigi degerler ugruna bedel ödemekten asla çekinmemistir. Çünkü Necip Fazil, Türkiye merkezli düsüncenin vücut bulmus haliydi. O, hayatinin en kiymetli yillarini fikir Mehmetçikleri yetistirmeye adamis, bu ugurda ter dökmüs, çile çekmis hakiki bir münevverdi. Kimsenin ne dedigine ne yaptigina bakmadan hep sorumluluk aldi öne atildi. Öncülük etti, uyardi yazdi, anlatti konustu.

Anadolu’yu adim adim dolasip gençlerin zihniyle dokunmaya çalisti” diye konustu.



Sakarya Türküsü’nün yerinin farkli oldugunu belirten Erdogan, “Üstadimizin çok yönlü kisiligini burada anlatmaya çalissak birakin saatleri günler yetmez. Merhum Necip Fazil’in eserlerinin özellikle bizim neslimizin üzerinde çok büyük etkisi vardir. Onun her sözünün kalbimizde yaptigi tesir farklidir. Tüm bunlarla birlikte Sakarya Türküsü siirinin yeri müstesnadir. Üstadimizin hayalini kurdugu mesuliyetinin suurunda bir gençlik yetismistir. Bu gençlik omuzlarina büyük bir davayi yükleyen bir gençliktir. Bu gençlik milletimizin varlik ve yokluk mücadelelerinde öne atilan gençliktir. Biz bu gençligi Çanakkale’de gördük. Biz bu gençligi 28 Subat’in karanlik günlerinde üniversite kapilarinda baskiya direnirken gördük. Biz bu gençligi 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçaklarin ölüm kusan silahlarina gögüs gererken gördük. Biz bu gençligi afetzedelerimizin imdadina kosarken gördük. Biz bu gençligi 14 ve 28 Mayis öncesi kapi kapi dolasirken ve seçim gecesi de sandiga sahip çikarken gördük. Simdi de bu gençligi Türkiye Yüzyili insasinda görüyoruz” ifadelerini kullandi.

“Mücadelemizin odak noktasina CHP zihniyetini koyduk”

Zalimlere karsi dik durmayi, hakki haykirmayi adaletin temsilcisi olmayi Necip Fazil Kisakürek’ten ögrendiklerini vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, “Gençlik yillarinda üstat Necip Fazil ile tanisma serefine nail olmus bir kardesinizim. Dünya görüsümüzün sekillenmesinde üstadin siirlerinin, eserlerinin ve konferanslarinin çok büyük etkisi oldu. Sinesinden çiktigimiz milleti karsiliksiz sevmeyi biz ondan ögrendik. Zalimlere karsi dik durmayi hakki haykirmayi adaletin temsilcisi olmayi biz ondan ögrendik. Ayrim yapmadan mazlumlarin elinden tutmayi ezilenlerin dostu olmayi biz ondan onun eserlerinden ögrendik. Onun yücelttiklerini biz de her zaman bas taci ettik. Onun reddettiklerini ise biz de elimizin tersiyle ittik. Üstadin Türk siyasetindeki mutlak ötesi hep CHP olmustur. Necip Fazil CHP ideolojisi milletin ruh kökünü kurutmaya çalisan marazi bir yapi olarak görmüstür. Biz de mücadelemizin odak noktasina CHP zihniyetini koyduk. Tüm siyasi hayatimizda boyunca CHP ideolojisin millet varligimizda açtigi tahribatlari silmek için çalistik. Tek parti fasizmi tarafindan ülkemize giydirilen deli gömlegini parçalamak için çetin bir mücadele yürüttük” dedi.



“Ayasofya ile birlikte Türkün ve Türkiye’nin bahtini da astik”

“Iktidara giden yolun bati beklentilerinden, terör örgütlerinin desteginden degil, milletin gönlünden geçtigini herkese ögretecegiz” diyen Erdogan, “Türkiye’yi her alanda büyük basarilariyla tanistirdik. Ayasofya davamizi da Necip Fazil’dan ögrendik. Sultan Ahmet Meydani’nda ’Ayasofya açilacak’ derken üstat iste bu manayi bu ruhu ondan yakaladik ve Ayasofya’yi da açtik. Bizden önce 70 senede yapilamayan hizmetlerin fazlasini 21 yila sigdirmaya basardik. Milletimize yeniden özgüven kazandirdik. Ayasofya’yi 86 yil sonra ezani Muhammedîyle bulusturduk. Ayasofya ile birlikte Türkün ve Türkiye’nin bahtini da astik. Öz yurdumuzda garip degiliz. Türkiye Yüzyili’nin insasiyla tüm kazanimlarimizi perçinleyecegiz. Evlatlarimiza hiçbir endise duymadan üzerinde özgürce yasaya bilecekleri müreffeh bir ülke birakacagiz. Ugrunda ciddi bedeller ödedigimiz hak ve hürriyetlerimize hiç kimsenin el süremeyecegi demokratik iklimi Türkiye’de tesis edecegiz. Türk siyasetini tek parti CHP zihniyetinin baskici nobran ve halka ragmen halkçi aliskanliklarindan mutlaka kurtaracagiz. Milli iradeyi tüm kurum ve kurullariyla ülkemizde egemen kilacagiz. Iktidara giden yolun bati beklentilerinden terör örgütlerinin desteginden degil, milletin gönlünden geçtigini herkese ögretecegiz” diye konustu.



“Oy tercihlerinden dolayi kimse vatandasa parmak sallayamayacak”

Erdogan, “Artik kimse bu milletin evlatlarini asagilama cesaretlerini bulamayacak. Kimse Anadolu insanina hakaret edemeyecek tehditler savuramayacak. Aman ya Rabbi ne diyor; ‘Kirsal kesimden aldigi oylarla Cumhurbaskanligini kazandi’ hani partinizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ’Köylü Milletin efendisidir’ demedi mi? Bir taraftan öyle, bir taraftan böyle. Artik bunu yemezler. Geçti bu is. Simdi bu millet daha ileri daha ileri gidiyor. Oy tercihlerinden dolayi kimse vatandasa parmak sallayamayacak. Milletimizi kimse makarnaci, kömürcü, cahil, göbegini kasiyan adam diye tahkir edemeyecek. Üstada göre 1950 seçimleriyle birlikte millet basindaki CHP’yi atmisti. Tam 73 yil sonra 14 Mayis’ta milletimiz basinda CHP zihniyetini istemedigini çok net biçimde ortaya koymustur. 28 Mayis’ta da yarim kalan isi tamamlayarak görünen ve görünmeyen tüm destekçileri ile birlikte CHP ideolojisi sandiga gömmüstür. Bir daha hiçbir güç CHP’yi o sandigin dibinden çikaramayacaktir” seklinde konustu.



“CHP bu sekilde siyaset yaptigi sürece, bu ülkede iktidar yüzü göremez”

CHP’nin halkla barismasi gerektigini söyleyen Erdogan, “Bu millet, terör örgütlerine oy vermez, vermeyecektir. Ne CHP Genel Baskaninin koltugunu korumak ugruna attigi iftiralar bunu degistirebilir, ne seçim yenilgisini perdelemek için söyledigi yalanlar kendisine bir fayda saglayabilir, ne de kirsalda yasayan insanlarimiza yönelik sarf ettigi hadsiz ifadeler kendisini kurtarabilir. Sandiktan çikan iradeye saygi duymak yerine hala vatandasa 500 liraya oylarini satiyorlar imasinda bulunmak, siyasi tükenmisligin daniskasidir. Son 13 yilda, 12 seçim kaybeden birinin kabahati kendinde aramak yerine halen seçmeni suçlamasi, artik siyasetin degil psikolojisinin konusudur. Çünkü bu zat, artik psikolojik bir vakadir. Milletim de, bunu sezdigi için geregini yapmistir. Çok açik ve net söylüyorum CHP bu sekilde siyaset yaptigi sürece, bu ülkede iktidar yüzü göremez. CHP kendini düzeltmedigi, degistirmedigi, milletin sesine kulak vermedigi müddetçe, bir daha asla yönetime gelemez. Hele hele, terör örgütleriyle el ele omuz omuza yürüdügü sürece bu millet, terör örgütlerine oy vermez, vermeyecektir. Cumhuriyetle yasit oldugunu iddia eden CHP’nin geldigimiz noktada artik, cumhurla, Cumhuriyetle ve halkla barismasi gerekiyor. CHP, milletle, milletin inanç degerleriyle ve milli iradeyle sulh ilan etmedigi takdirde yapacagi hamlelerin tamami birer göz boyamadan, siyasi hokkabazliktan ibaret kalacaktir" dedi.



Sözlerine devam eden Cumhurbaskani Erdogan, "Elbette bunun da mücadelemizde, milletimizde hiçbir karsiligi olmayacaktir. Biz ülkemizdeki muhalefetin kendini yenileyerek Türkiye Yüzyili’na ayak uydurmasini samimiyetle temenni ediyoruz. Muhalefetin ülkenin ve milletin hayrina olan islerde bizi desteklemesini, gerektiginde de yapici elestirileriyle önümüzü açmasini ümit ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda vaktimizi ve enerjimizi bozuk plak misali sürekli ayni seyi tekrarlayan, hep ayni yoldan giderek farkli menzile varacagini düsünene çapsiz siyasetçilerle harcamak istemiyoruz. Isimize bakalim, hedefe kilitlenelim, hep birlikte Türkiye Yüzyili’ni insa edelim istiyoruz. Rabbim yolumuzu, bahtimizi açik etsin diyorum. Bu düsüncelerle titiz bir çalismanin neticesinde hazirlandigini gördügüm sergimizin basarili geçmesini diliyorum. Bu vesileyle kendisiyle tanisma, muhabbet etme serefine eristigim üstat Necip Fazil Kisakürek’i bir kez daha kemali edeple yad ediyorum" dedi.

Öte yandan, Cumhurbaskani Erdogan’a, Kisakürek ailesi tarafindan çerçeveletilmis orijinal Sakarya Türküsü el yazmasi hediye edildi.
Kaynak: İHA