Safak Vakti Koçbaslariyla Özel Harekat Girdi, Narkotik Köpegi Truva Buldu...29 Tutuklama

Bursa merkezli 4 ilde uyusturucu saticilarina yönelik safak vakti gerçeklestirilen operasyonda özel harekat ve narkotik polisleri koç baslariyla zanlilarin kapilarini kirip operasyon yapti. Narkotik köpegi Truva da uyusturucularin yerlerini buldu. Operasyon çerçevesinde gözaltina alinan 41 kisiden 29’u tutuklanirken, 12 kisi adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Dosyanin ilk ayaginda da daha önce 21 kisi tutuklanmisti. Toplamda tutuklu sayisi 51’e yükseldi.

Safak Vakti Koçbaslariyla Özel Harekat Girdi, Narkotik Köpegi Truva Buldu...29 Tutuklama
Bursa Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan 6 ay süren çalismalarda; 63 sahsin birbirleriyle baglantili ve örgütlü olarak uyusturucu madde ticareti yaptigi tespit edilip tek tek yerlerinin belirlenmesi üzerine operasyonun starti verildi.

Bursa’nin merkez Yildirim ilçesi Ulus Mahallesi merkezli, Istanbul, Izmir ve Bilecik illerini kapsayan es zamanli yapilan operasyonda 120 ekip, 10 Narkotik dedektör köpegi, 2 drone, bin personel ile Özel Harekât ve Çevik Kuvvet polisleri görev yapti.

Narkotik polis köpegi Truva’nin da katildigi süphelilerin ikametlerinde, araçlarinda ve üzerlerinde yapilan aramalarda 21 kilo 150 gram metamfetamin, 721 gram esrar, 116 adet ecstasy hap, 10 gram sentetik kannabinoid, 14 adet tabanca, 39 adet fisek,1 adet av tüfegi ,3 adet hassas terazi ve 207 bin Türk Lirasi ele geçirildi.

Bu hafta içinde yapilan ve 41 kisinin gözaltina alindigi operasyon çerçevesinde dün gece adliyeye sevk edilen 29 kisi tutuklanirken, 12 kisi hakkinda adli kontrol karari verildi.

6 aydir süren operasyonda daha önce de 22 kisi tutuklanmisti. Bu dosya çerçevesinde tutuklu sayisi da 51’e yükselmis oldu.

Operasyon ani da an be an ekipler tarafindan kaydedilirken, sehir genelinde uyusturucu saticilarina kesinlikle müsade edilmeyecegi, vatandaslarin ihbarlarini 112 hattina bildirmeleri ve kimliklerinin gizli tutulacagi açiklandi.
Kaynak: İHA