Milletvekili Karaman, Balli Baraji'nda Incelemelerde Bulundu

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, çiftçiler için büyük öneme sahip Balli Baraji’nda incelemelerde bulundu.

Milletvekili Karaman, Balli Baraji'nda Incelemelerde Bulundu
Temelden yüksekligi 93 metre ve su depolama kapasitesi 10 milyon metreküp olan Erzincan merkez Balli Baraji’nin tamamlanmasi ile 11 bin 750 dekar tarim arazisinde sulu tarim yapilabilecek.

Erzincan’da topraklarin suyla bulusturulmasi, içme ve kullanma suyu temin edilmesi ve derelerdeki taskin riskinin azaltilmasina yönelik çalismalar devam ediyor. AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, beraberinde ki heyet ile birlikte çalismalari devam eden ve tamamlanmasiyla 11 bin 750 dekar tarim arazisini sulayabilecek Balli Baraji’nda yapilan çalismalari yerinde inceledi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, burada yaptigi açiklamada, “Balli Baraji 2024 yili sonunda Erzincan’in ve çiftçilerimizin hizmetinde olacaktir insallah. Çiftçilerimizi önemsiyoruz üretimde yasadiklari sikintilari biliyoruz çözüm için hep birlikte çalisiyoruz.

Erzincan’da Balli Baraji’da ve Erzincan Ovasi Sulama Kanallarinda; DSI Müdürlügü, Il Özel Idaresi Müdürlügü ve Ziraat odasi Baskanligi yöneticileri birlikte incelemelerde bulunduk. Erzincan’in sulamasi için büyük önem arz eden baraj insaati yüzde kirk seviyelerine ulasmistir. Baraj insaatimizi 2024 yili sonunda bitirmek istiyoruz. Erzincan’da yapimi sürdürülen ve tamamlanmasiyla 11 bin 750 dekar tarim arazisini sulayabilecek Balli Baraji çiftçilerimizin sulama ihtiyaçlari giderilecek ve elektrik sarfiyati minimilize edilecektir. Tarim Mahsullerimizin verimi artacaktir” dedi.

Ardindan Organize Sanayi Bölgesinde ziyarette bulunan Karaman, “Organize Sanayi Bölgemizde 73 isletme üretmeye devam etmektedir, 9 isletme insaat asamasinda, 21 adet isletme ise insat proje çizdirmistir. 14 isletme sahibine yer tahsisi yapilmistir. Bölgenin üretim, insaat ve proje asamasindaki tahsisler dahil doluluk orani yüzde 73,87’e ulasmistir. Organize Sanayi Bölgesinde 2023 yili itibari ile sayisi 2 bin 870 kisiye ulasmistir. 2022 yili ihracat rakami 452 Milyon TL’dir. Erzincan’da istihdama yönelik yatirimlari önemsiyor ve destekliyoruz bu nedenle bugün OSB Müdürü Ömer Faruk Nayman ile birlikte aktif çalisan ve ayrica yapimi devam eden yeni fabrikalari gezdik. Yatirimcimizin daima yaninda oldugumuzu belirtir çalismalarinda basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA