Merkez Bankasi'nin Faiz Yükseltecegi Beklentisi Konut Fiyatlarini Düsürdü

Merkez Bankasi’nin faizde artisa gidecegi beklentisi konut fiyatlarini yüzde 20 düsürdü. Simdilik bu düsüs Besiktas’ta olan dairelere yansidi ancak emlakçilar, faiz artisinin devam etmesi sonucunda konut fiyatlarindaki düsüsün Türkiye’ye yayilacagini söyledi.

Merkez Bankasi'nin Faiz Yükseltecegi Beklentisi Konut Fiyatlarini Düsürdü
Yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanligi görevine Mehmet Simsek’in getirilmesiyle gözler Merkez Bankasi’nin faiz politikasina çevrildi. Piyasada Merkez Bankasi’nin ilk toplantida faizi artiracagi yönünde beklenti olustu. Faiz artisi tahmini son dönemde yatirim araci olarak görülen konutta talebi düsürdü. Talepteki gerileme fiyatlara gerileme olarak yansidi. Istanbul Besiktas’ta daire fiyatlari yüzde 20 düstü. Faizde artisa gidilmesinin konut fiyatlarinin genelinde düsüse neden olacagi öngörülüyor. Emlakçilar yaklasik 2 aydir konut satamadiklarini söyledi.



“Faiz artirimi devam ederse konut fiyatlarindaki düsüs devam eder”

Istanbul’un Besiktas ilçesinde konut fiyatlarinda gerileme yasandigini belirten emlakçi Serafettin Basaran, “Merkez Bankasi’nin faiz yükseltecegi beklentisi konut fiyatlarinin gerilemesi neden oldu. Su anda konut fiyatlarinda yüzde 20 gibi bir düsüs var. Faiz artirimi devam ederse düsüsün tüm Türkiye’ye yayilacagini düsünüyorum. Su anda konuta talep çok az. Faizlerin yükselmesi bunu daha da tetikleyecektir. Yasanan durgunluk seçim öncesinde de vardi su anda da devam ediyor. Telefonlarimiz çok az çaliyor desek yeridir. Yaklasik 2 aydir daire satamiyorum. Ev sahipleri geliyor fakat dairelerini su fiyattan sat gibi tekliflerle geliyorlar. Bizler ev satacak vatandaslara piyasa degerlendirmesi yaparak fiyatta veriyoruz” diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA