Kolombiya'da Uçak Kazasindan Kurtulan Çocuklara 40 Gün Sonra Ulasildi

Kolombiya’da 17 Mayis’ta enkazi bulunan küçük uçaktan kurtulan 4 çocuga 40 gün sonra ulasildi.

Kolombiya'da Uçak Kazasindan Kurtulan Çocuklara 40 Gün Sonra Ulasildi
Kolombiya’daki Amazon Ormanlari’nda 1 Mayis’ta düsen tek motorlu Cessna 206 tipi uçaktan sag çikan, su anda 12 aylik olan bebek ile 4, 9 ve 13 yaslarindaki çocuklara 40 gün sonra ulasildi. Saglik görevlilerinin müdahale ettigi çocuklar, uçakla baskent Bogota’ya getirildi.

Kolombiya Devlet Baskani Gustavo Petro sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Tüm ülke için bir sevinç! 40 gün önce Kolombiya ormanlarinda kaybolan 4 çocuk sag bulundu" ifadelerini kullandi.

Çocuklarin akibeti belirsizdi

Öte yandan, tek motorlu uçak, 1 Mayis’ta Brezilya’nin Sao Paulo eyaletindeki Araraquara sehrinden Kolombiya’daki Amazon Ormanlari’nda bulunan Guaviare bölgesine giderken motor arizasi nedeniyle düsmüstü. Baslatilan arama-kurtarma çalismalari sonucu 16 Mayis’ta uçagin enkazina ulasilmis, pilot ve çocuklarin annesi Magdalena Mucutuy’un da aralarinda bulundugu 3 kisinin hayatini kaybettigi açiklanmisti. Kolombiya Devlet Baskani Petro ise 17 Mayis’ta yaptigi paylasimda çocuklarin sag olarak bulundugunu duyurmus, ancak daha sonra bilgilerin dogrulanmadigini belirterek paylasimini silmisti.

Çocuklarin kaza sonrasinda uçaktan çikarak yardim bulmak için yagmur ormanlarina gittikleri, meyve yiyerek beslendikleri belirtilmisti.
Kaynak: İHA