Esenler'de 5. ESEV Sanat Festivali Düzenlendi

Esenler Belediyesi tarafindan 5. ESEV sanat festivalinin açilisi yapildi. Festivale gelen vatandaslar keyifli vakit geçirdi.

Esenler'de 5. ESEV Sanat Festivali Düzenlendi
Esenler Belediyesi tarafindan düzenlenen 5. Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) festivali, Esenler Dörtyol Meydani’nda yapildi. Festivale Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, ESEV Sanat Danismani Abdulbaki Kömür ve birçok vatandas katildi.

Festivalde konserler, söylesiler, atölyeler, workshoplar, dans gösterilerinin yani sira el emegi ürünler de yer aldi. Çocuklar için çesitli etkinliklerin düzenlendigi festivalde patlamis misir ve pamuk seker ikrami yapildi. Öte yandan festivalde dev bir grafiti duvari ESEV egitmenleri ve grafiti sanatçilari tarafindan renklendirildi. Alana çocuklari ile gelen vatandaslar müzik söleni esliginde eglenerek güzel vakit geçirdi. ESEV Sanat Danismani Abdulbaki Kömür Baskan Göksu’ya tablo hediye etti. Festival 10-11 Haziran tarihlerinde 12.00-22.00 saatleri arasinda düzenlenecek.

“Bu önemli çalismalarda birçok mezun verdik”

Festival hakkinda konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, “Burada 60 bin mezun veren, 60 ayri bransta kurslari olan sanat merkezimizin yil sonu etkinlikleri yapiliyor. Müzik, resim, hat, tezhip ve el sanatlariyla ilgili birçok çalisma burada yapiliyor. Esenlerin degerlerini öne çikariyor. Bazen insanin üzerinde bir toz vardir kül vardir üfürdügümüzde ortaya çikar. Biz de kendi degerinin ortaya çikmasini bekleyen ne kadar insanimiz varsa ortaya çikarip ülkeminiz kültürüne, sanatina sunmak istiyoruz. Bu önemli çalismalarda birçok mezun verdik. Çok ragbet var. Bu sayilari artirip büyüterek devam etmek istiyoruz” dedi.



“2016 yilindan itibaren burada egitim veriyorum”

7 yildir ESEV’de ögrenci yetistiren Demirhan Kadioglu, “Burada workshop yapacagiz. Karikatürün nasil çizildigini gösterecegiz ve portre karikatür üzerinde çalismalar yapacagiz. Portre karikatür yaparken nelere dikkat etmemiz gerektigi konusunda çizimleri yapacagiz. 2016 yilindan itibaren burada egitim veriyorum. Ögrencilerimin çogunlugu güzel sanatlarda egitim görüyor. Yani bir yandan da güzel sanatlara hazirlik kursu olusturuyoruz” seklinde konustu.



“Burada olmak çok güzel bir duygu”

ESEV’de ki kursta bir yildir resim yapan Hatice Ebrar Onat, “Resim yapmayi çok seviyorum. Annem beni resim kursuna gönderince çik güzel resimler yapmaya basladim. Resime ilgi duyuyorum. Güzel bir hobi bence. Resim yapmaya 8-10 yasinda basladim. Çok güzel çizimler yapiyordum. Çok eglenceli. Burada olmak çok güzel bir duygu. Hocami çok seviyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA