Dünyanin En Iyi Vahsi Hayat Fotografçisi Açiklamasi Süha Derbent

Dünyanin önde gelen vahsi yasam fotografçilarindan olan Süha Derbent, Izmir Foça’daki evinde is hayatini ve çektigi vahsi hayvan fotograflarini anlatti.

Dünyanin En Iyi Vahsi Hayat Fotografçisi Açiklamasi Süha Derbent
Dünyanin en iyi vahsi yasam fotografçilarindan biri olarak gösterilen Süha Derbent, Foça ilçesindeki evinde 40 yillik profesyonel is hayatindan bahsetti. Derbent, son 20 yilda 80’den fazla ülkeye yaptigi 200’den fazla seyahat ile vahsi yasami fotografladigini söyledi.

Özellikle filler ve dag gorilleri konusunda dünyanin en özel fotograf serilerinden birine sahip olan Derbent, bes büyük kedi türünü de fotograflamis bir fotografçi olarak çalistigini belirtti.

“Benim için yeni çekebilecegim bir vahsi hayvan türü kalmadi” diyen Derbent, seyahatlerinde rehberlik ettigi fotografçilara istedikleri türleri fotograflamalari konusunda yardimci oldugunu bildirdi. Merhum is adami Mustafa Koç ile yakin arkadas olan ve birlikte birçok kez fotograf yolculuguna çikan Süha Derbent, birlikte yolculuk ettigi bazi is dünyasi temsilcilerinin pek çok profesyonel fotografçidan daha iyi fotograf çektigini söyledi.

Kaynak: İHA