Depremden Sonra Il Disina Çikan Amatör Sporculara 'Dönün' Çagrisi

Asrin felaketinde Malatya’da hayatin normallesmesi adina çalismalar sürerken Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebu Bekir Kayhan, il disina çikan amatör sporculara çagrida bulunarak memleketlerine dönmelerini istedi.

Depremden Sonra Il Disina Çikan Amatör Sporculara 'Dönün' Çagrisi
Malatya Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebu Bekir Kayhan, 6 Subat depreminin hemen ardindan tüm tesisleri ve gençlik merkezleri depremzedelerin barinmasi noktasinda açtiklarini belirterek, bakanlik ve 81 ildeki tüm paydaslarla birlikte vatandaslarin sorun ve sikintilarini çözmek için sahada olduklarini söyledi.



Malatya’da hayatin normallesmesi adina gençlik ve gelecek adina yapacaklari çok sey oldugunu ifade eden Kayhan, konteyner kentlerde açtiklari gençlik merkezleri ile burada yasayan depremzede gençlerin motivasyon ve morali için gayret sarf ettiklerini belirtti.

Müdürlüklerine bagli ögrenci yurtlarinda hali hazirda 10 bine yakin depremzedenin halen misafir olarak agirlandigini da ifade eden Kayhan, buradaki vatandaslar ve gençler için de birçok sportif etkinligin gerçeklestirildigini kaydetti.

Gençlik merkezleri, antrenörler ve egitmenlerin sahada çalistigini ve hayatin normallesmesi için ellerinden gelen çabayi gösterdigini belirten Il Müdürü Kayhan, deprem nedeniyle il disina çikan sporculara da çagrida bulunarak memleketlerine gelmelerini istedi. Müdürlük olarak kentte sportif faaliyetlerin tekrardan sürdürülebilmesi adina çalismalarin sürdügünü de söyleyen Kayhan, bu süreç zarfindan kentteki tüm amatör spor kulüplerine maddi ve malzeme yardiminda da bulunduklarini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanligi’nin deprem bölgelerine desteginin sürdürdügünü kaydeden Kayhan, “Bu süreç uzun bir süreç. Sehrimize katki adina tekrar sportif faaliyetleri sürdürecegiz, salonlara tekrar dönecegiz. Gençlerin moral ve motivasyonunu bozmamasi gerekiyor. Bakanligin her zaman çocuklarimizin yanindadir, bundan sonra da güzel yarinlar için destekler sürecek” dedi.

Kaynak: İHA