Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz'dan Asgari Ücret Açiklamasi

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, belirlenecek asgari ücrete iliskin, “Uzlasmayla bir sonuç çikacak, bunu temenni ediyorum. Bu müzakereleri bekleyelim. Çalisanlari ve genis kesimleri enflasyona ezdirmemek cumhurbaskanimizin temel ilkesidir” dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz'dan Asgari Ücret Açiklamasi
Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Ankara’nin Altindag ilçesinde hizmete giren ODTÜ (Orta Dogu Teknik Üniversitesi) Mezunlari Birligi Vakfi (Mebiva) binasinin açilisina katildi.

Burada gerçeklestirilen programin ardindan basin mensuplarinin sorularini cevaplayan Yilmaz, Elmadag’daki MKE Roket ve Patlayici Fabrikasi’nda meydana gelen patlamada hayatini kaybeden isçilere Allah’tan rahmet diledi. Adli ve idari sorusturmalarin neticesinde daha detayli bilgilendirmelerin yapilacagini dile getiren Yilmaz, bir gazetecinin asgari ücrete iliskin sorusuna, “Komisyon toplanacak. Tek tarafli bir hadise degil asgari ücret müzakereleri. Isçi, isveren tarafi var bir de bakanligimiz, kamu tarafi var” cevabini verdi.

Yilmaz, asgari ücretin belirlenmesinde ekonomik gelismelerin ve enflasyonun degerlendirilecegini hatirlatarak, “Uzlasmayla bir sonuç çikacak, bunu temenni ediyorum. Bu müzakereleri bekleyelim. Detaylari tartismanin anlami yok” degerlendirmesini yapti.

Asgari ücret görüsmeleri sonucunun isçiler için hayirli olmasi temennisinde bulunan Yilmaz, “Çalisanlari ve genis kesimleri enflasyona ezdirmemek cumhurbaskanimizin temel ilkesidir, yeni bir hadise degildir. Iktidara geldigimiz günden bugüne hep bu politikayi izledik, bundan sonra da ayni dogrultuda devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Programa, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Hilmi Güler, Eski Basbakan Yardimcisi Fikri Isik, ODTÜ’lüler ve davetliler de katildi.

Kaynak: İHA