Büyüksehir'den Okullara Ipekböcegi Besleme Seti

Antalya Büyüksehir Belediyesi ipekböcekçiliginin yeniden yayginlastirmasi projesiyle okullara ve kreslere dagitilan ipekböcegi besleme kitleriyle genç beyinler ipekböceginin yasamsal döngüsüne bizzat sahit oluyor.

Büyüksehir'den Okullara Ipekböcegi Besleme Seti
Antalya’nin tarihinde önemli bir yer tutan ancak son zamanlarda unutulmaya yüz tutmus ipekböcekçiligi üretimine tesvik etmek ve var olan üretimi daha da arttirmak için çiftçilere dut agaci desteginde bulunuluyor. Bunun yaninda da genç beyinlerin görerek ögrenmesi adina Bilim Sanat Egitim Kültür Kadin Kooperatifi isbirligi ile anaokul ve ilkokul çaglarindaki çocuklara ipek böcegi besleme kitleri dagitimi yapiliyor.

Yasayarak ögreniyorlar

Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi’nda görevli Ziraat Mühendisi Fatma Güler Urkun, çocuklarin ipekböceginin yasamsal dönüsünü deneyimleyerek ögrenmelerinin egitimlerine büyük katki sagladigini ifade etti.

Urkun, “Antalya Büyüksehir Belediyesi, olarak yerelden kalkinma hedefimizle ipekböceginin yayginlastirilmasi noktasinda çalismalar yapiyoruz. Bu konuda daha önce dut fidani desteklerimizi gerçeklestirdik. Farkli bir konsept olarak da çocuklarimiza ipekböcegi besleme seti dagitiyoruz. Bu besleme setlerinde çocuklarimiz ipekböceginin yasam döngüsünü görüyorlar. Egitici bir aktivite oluyor. Ipekböceginin Antalya’daki tarihi degerinin tekrardan anlasilmasini istiyoruz. Bu nedenle ipekböcekçiliginin yeniden yayginlastirilmasi için her türlü destegi vermekteyiz” dedi.



200 okula ulasildi

Bilim Sanat Egitim Kültür Kadin Kooperatifi Baskani Ferah Atalay da ipekböcegi kitlerini okullara dagittiklarini ve verimli sonuçlar aldiklarini ifade etti.

Atalay, “Çocuklarimizin egitim müfredatlarinda geri dönüsüm, çevre ve yasam döngüsü ile ilgili bir konu vardi. O konuyla projelerimiz örtüsünce birlikte bu adimlar atildi. Güzel bir proje oldu. Belediye ve Kooperatifimiz ortakliginda 200 okula ulastik. Bunlarin takibini yaptik, böceklerin beslenmelerini izledik çocuklarimiz da çok güzel bakti” diye konustu.

Kaynak: İHA