Asik Veysel, Vefatinin 50. Yilinda Üsküdar'da Düzenlenen Sergiyle Anildi

UNESCO’nun 2023 yilini tüm dünyada ‘Âsik Veysel’ yili olarak ilan etmesi çerçevesinde Üsküdar Belediyesi Türk halk ozani ve sair Asik Veysel’in vefatinin 50. yili anisina Asik Veysel “Her Neye Bakarsam Sen Varsin Orda” Sergisi düzenledi.

Asik Veysel, Vefatinin 50. Yilinda Üsküdar'da Düzenlenen Sergiyle Anildi
Üsküdar’i Istanbul’un kültür sanat merkezlerinden biri haline getiren Üsküdar Belediyesi, dünyaca ünlü Türk halk ozani ve sair Asik Veysel’in vefatinin 50. yili anisina Asik Veysel “Her Neye Bakarsam Sen Varsin Orda” Sergisi düzenledi.

Küratörlügünü Erkan Doganay’in üstlendigi sergi ile Asik Veysel’in yasami ve sanat yolculugundan çok önemli kilometre taslari Istanbullularla bulustu. 9 Haziran’da açilisi gerçeklesen sergi, 4 Temmuz tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Öte yandan serginin açilisina Kültür ve Turizm Bakani Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen ve çok sayida Üsküdarli katildi.



“Askin sevginin adidir Asik Veysel”

Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, “Asik Veysel ismi hepimize bir hatirlatma, bir anlam kendinden bir parça hissettiren bir isim. Asik Veysel folklorik bir alana hapsolmus bir isim degil evrensel bir isimdir. Özellikle kültürümüzün türküde, müzikte, sanatta, bir çigirin, bir çagin, bir kimligin, bir karakterin adidir Asik Veysel. Bizim 20. Yüzyila dair bir ses degildir. Asik Veysel askimizin ve türkümüzün bütün çaglar boyunca temsilcisidir. Bu yönüyle baktigimizda her dönemin sevgilisi olmustur. 2023 yili Asik Veysel’in ölümünün 50. yil dönümü UNESCO tarafindan hem de Cumhurbaskanligimiz tarafindan Asik Veysel anma yili ilan edilmistir“ diye konustu.

Kaynak: İHA