Ankara'daki Patlamaya Tanik Olan Esnaf O Anlari Anlatti Açiklamasi 'En Basta Deprem Oldugunu Sandik'

Ankara’nin Elmadag ilçesinde bulunan MKE Roket ve Patlayici Fabrikasinda 5 kisinin ölümüne sebep olan patlamayla ilgili konusan Ali Güleç, “Deprem oldugunu hissettik en basta ama deprem olmadigini anladik sonra” dedi.

Makine ve Kimya Endüstrisi’ne bagli Ankara’nin Elmadag ilçesindeki roket ve patlayici fabrikasinin dinamik lokumu hazirlama bölümünde meydana gelen patlamada 5 isçi hayatini kaybetmisti. Dumanlarin yükseldigi fabrikanin çevresinde esnaf ise olaya iliskin ilk baslarda deprem oldugunu düsündüklerini ifade etti.



“Deprem sandik”

MKE Roket ve Patlayici Fabrikasinin çevresindeki bir isletmede çalisan Ali Güleç, patlama aninda büyük bir ses duyduklarini belirterek, “Bir anda ses geldi. Sonra da MKE’de patlama oldugunu duyduk. Camlarimizi salladi. Deprem oldugunu sandik en basta ama deprem olmadigini anladik” diye konustu.



“Basinci biz yüzümüzde bile hissettik”

Söz konusu fabrikanin çevresindeki bir baska isletmede çalisan Seyit Ali Atak ise, “Çok basinçli ve yüksek sesli bir patlama sesi duyduk. Camlar ileriye geriye gitti. O basinci biz yüzümüzde hissettik. Camlarinda birkaç tanesi kirildi bizim burada. Herhangi bir can kaybimiz ve yaralimiz yok. Bu sekilde üzülerek bu olaya sahit olduk. Içeride herhangi bir maddi kaybimiz yok” açiklamalarinda bulundu.
Kaynak: İHA