Tayland'da Türk Mutfagi Dersi Verilecek

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Turizm Fakültesi tarafindan düzenlenen Tayland Mahasarakham Üniversitesi akademisyen ve ögrencilerinin yer aldigi "1. Turizm ve Otelcilik: Yemek Kültürü ve Turizmi (JWTH2023)" Çalistayi" basladi.

Tayland'da Türk Mutfagi Dersi Verilecek
Çalistayda iki üniversite arasinda imzalanan akademik is birligi protokolü çerçevesinde Mahasarakham Üniversitesinde "Türk Mutfagi" dersi müfredata eklenerek ögrencilere Türk mutfagi daha yakindan tanitilacak.

KBÜ Konuk Evi’nde yapilan çalistayda konusan KBÜ Safranbolu Turizm Fakültesi Bölüm Baskani Prof. Dr. Hüseyin Avni Kirmaci, gastronomi ve yemek turizminin, birbirine bagli dünyada kültürel anlayisi ve küresel uyumu besleyen hayati bir rol oynadigini belirtti.

Karabük Üniversitesinde teoriyi pratik becerilerle birlestiren çok yönlü bir egitim sunmaktan gurur duyduklarini ifade eden Kirmaci, "Kendini isine adamis fakültemiz ve modern tesislerimiz, ögrencilerimizin sektöre iyi hazirlanmalarini saglar. Bu ziyaret ayni zamanda kurumlarimiz arasinda kalici baglantilar ve is birlikleri kurmak için bir firsat sunmaktadir. Bizi ev sahibi olarak seçtiginiz için Mahasarakham Üniversitesine içtenlikle tesekkür ederiz. Bu ziyaretin baglarimizi güçlendirmesi ve her iki kurumumuz için de aydinlik bir gelecek olusturmasini diliyorum" dedi.

Tayland Mahasarakham Üniversitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Pathom Hongsuwan, KBÜ ev sahipliginde burada bulunmaktan mutluluk duyduklarini belirtti.

Hongsuwan, "Burada dekan, dekan danismani, arastirma ve egitim kalitesi dekan yardimcisi, akademisyenler, lisans ve lisansüstü ögrenciler ile birlikte bulunuyoruz. Ana amacimiz akademik is birligi çerçevesini belirlemek. Özellikle akademisyen ve ögrenci degisimi yapmak, workshoplar, konferanslar düzenlemek ve is birligi kurmak. Bugün burada is birliginin ilk adimini atmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konustu.



Türk mutfagi dersi müfredata eklendi

KBÜ Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm Rehberligi Bölümü Dr. Ögretim Üyesi Umut Kadir Oguz, asil amacin KBÜ ve Tayland Mahasarakham Üniversitesi arasinda ikili anlasma yapmak oldugunu belirtti.

Bu anlasmanin farkinin, uygulamaya yönelik olmasi oldugunu aktaran Oguz, "Mahasarakham Üniversitesinde KBÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü olarak ’Türk Mutfagi’ dersi açtik. Onlar müfredatlarina ’Türk Mutfagi’ derslerini koydular ve bizim hocalarimiz oraya gidip bunun egitimini vermeyi hedefliyorlar. Oradaki hocalara bunu ögretecekler ve orada Türk mutfagi dersi altinda ögrenciler ’Türk Mutfagi’ dersi alacaklar, Türk yemeklerini ögrenecekler ve bu çerçevede ikili anlasma imzalamayi düsündük. Bunun için burada iki günlük bir program hazirladik. Ilk gün imza asamasi olacak ve sehrin gezisi olacak, ikinci günündeyse workshop olacak. Buraya gelen ögrencilere mutfakta günübirlik Türk yemegi egitimi verilecek, sabah birlikte yemek yapilacak ve daha sonra da Tayland tatlisi yapilacak. Hem böyle bir pratik yapmis olacagiz. Asil amacimiz da ilerleyen zamanlarda bu ikili anlasmayi ilerletip hem ögrencilerin degisimi hem de akademisyenlerin degisimini gerçeklestirmek. Bu çerçevede böyle bir ikili anlasma yapilmistir" ifadelerine yer verdi.

2 Haziran’a kadar devam edecek çalistayda KBÜ Safranbolu Turizm Fakültesi Bölüm Baskani Prof. Dr. Hüseyin Avni Kirmaci, Tayland Mahasarakham Üniversitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Pathom Hongsuwan ile is birligi protokolü imzaladi.
Kaynak: İHA