Sur Bilim Senligi'nde Ögrenciler Çalismalarini Sergileyecek

Diyarbakir’in merkez Sur ilçesinde TÜBITAK ve Sur Kaymakamligi isbirligiyle gerçeklestirilen Sur Bilim Senligi basladi. 42 atölye ve 152 etkinligin yer aldigi senlige yaklasik 20 bin ögrencinin katilmasi bekleniyor.

Sur Bilim Senligi'nde Ögrenciler Çalismalarini Sergileyecek
Vali Ali Ihsan Su, TÜBITAK ve Sur Kaymakamligi isbirligiyle gerçeklestirilen ve 4 gün sürecek bilim senliginin Kursunlu Cami Meydani’nda düzenlenen açilis programinda, bilimin ve teknolojinin gelismesiyle birlikte gençlerin birçok deneysel etkinligi yaparak, vizyon kazanmis olacaklarini söyledi.

Dünyada hizli bir gelisme oldugunu belirten Vali Su, "Bilim ve teknolojide gelismeler yasaniyor. Bugün buradan çikan bir sey ileriki günlerde demode olmaya basliyor. Böyle bir hizli dünyada yasiyoruz. Buna ayak uydurmak, yakalamak, bunu geçmek önemli bir konu. Bu çerçevede Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde her alanda oldugu gibi bilim alaninda da çok önemli gelismeleri ülke olarak kat ediyoruz. Burada gerçeklestirecegimiz bilim senligi de bu sektöre yeni yeni elemanlar kazandiracak" dedi.

Atölyelerde çocuklarin birçok seyi deneyerek, yaparak ögrenecegini ifade eden Vali Su, "Robotik kotlamalardan bilimsel deneylerden yaparak gerçeklestirmis olacaklar. Böylelikle hem gençlerimize burada bir vizyon kazandirmis olacagiz. Hem bilime karsi olan sevgisini daha da yüksek hale getirmis olacagiz" diye konustu.

Sur Kaymakami Asim Solak da, senlikte birçok atölyenin, bilim arabasinin ve 150’den fazla etkinligin yer alacagini aktararak, "Yaklasik 20 bin ögrencimizin bu etkinliklerden faydalanacagini tahmin ediyoruz. Günümüz teknolojisinde yapay zeka oyunlari, kimya deneyleri, gökyüzü gözlemleri ve sanatsal birçok standimizda birbirinden yetkin atölye liderlerimiz koordinasyonunda ögrencilerimiz kazanimlarini paylasacaklardir" diye konustu.

Atölye lideri Mehmet Deniz Akin, birçok atölye ile misafir ögrencilerin bilim senligi atölyelerini uygulama sansi buldugunu kaydetti.

Birçok seçenek bulundugunu aktaran Akin, "Birçok ögrencimiz burada ilk defa tanismis oluyor. Belki bu onlarin dakikalik, farkindalik olacak. Ama bu merak onlari diger zeka oyunlarina da yönlendirecegine inaniyoruz" ifadelerinde bulundu.

Çocuklar, okullarinin kendilerini etkinlige getirmekle güzel bir oyunla karsi karsiya olduklarini ifade etti.

Etkinlige Vali Ali Ihsan Su, Sur Kaymakami Asim Solak, Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ensari Erden, ögretmenler ve çok sayida ögrenci katildi.

Kaynak: İHA