Selçuklu'da Atik Toplama Yarismasinda Dereceye Giren Okullar Belli Oldu

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi’nin yeni nesillerde sifir atik bilincinin artirilmasi amaciyla düzenledigi okullar arasi sifir atik yarismasinda kazanan okullar belli oldu. 103 okulun toplamda 117 bin 675 kilogram atik topladigi yarismada ilkokul kategorisinde Hakim Ömer Onsun Ilkokulu, ortaokul kategorisinde Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu, lise kategorisinde ise Dolapoglu Anadolu Lisesi 1. oldu.

Selçuklu Belediyesi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan tarafindan baslatilan, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yürütülen ‘Sifir Atik’ projesine düzenledigi “Okullar Arasi Sifir Atik Yarismasi” ile de katki sagliyor. Bu çerçevede Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Ilçe Milli Egitim Müdürlügü paydasliginda Selçuklu’da bulunan resmi ve özel okullarin ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerini kapsayan ve "Okullar Sifir Atik Için Yarisiyor" slogani ile düzenlenen atik toplama yarismasinda dereceye giren okullar belli oldu. Sifir atik ve çevre bilincinin olusmasinin hedeflendigi yarismaya 78 bin 107 ögrenci katilim sagladi. En çok atik toplayan okulun 1. oldugu yarisma sonucuna göre ilkokul kategorisinde Hakim Ömer Onsun Ilkokulu 9 bin 877 kilogram, ortaokul kategorisinde Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu 8 bin 865 kilogram, lise kategorisinde ise Dolapoglu Anadolu Lisesi 3 bin 142 kilogram atik (kagit, karton, plastik, cam, metal) toplayarak 1. olmayi basardi. Yarismada 103 okul düzenli atik vererek 117 bin 675 kilogram geri dönüstürülebilir atik topladi.

Ilkokul kategorisinde Özel Idare 100. Yil Ilkokulu 2., Sehit Osman Demir Ilkokulu 3., ortaokul kategorisinde Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu 2., Türk Anadolu Vakfi Imam Hatip Ortaokulu 3., lise kategorisinde ise Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2., Dursun Fakih Anadolu Lisesi 3. oldu. Yarismada dereceye giren okullara ödülleri 7 Haziran’da düzenlenecek programda takdim edilecek. Yarismaya katilan tüm okullara ve en fazla atik toplayan sinifa verilmek üzere; ilkokul kategorisinde zeka oyunlari seti, ortaokul kategorisinde stem robotik kodlama seti, lise kategorisinde top seti olarak ödülleri verilecek. Ayrica 1. olan okul sifir atik piknigi, 2. olan okul Konya Tropikal Kelebek Bahçesi gezisi, 3. olan okula da masa tenisi düzenegi hediye edilecek.

“Tüm okullarimiz ve çocuklarimizi çevre duyarliliklari nedeniyle kutluyorum”

Selçuklu’da bugüne kadar sifir atik, geri dönüsüm ve çevre bilincinin artirilmasina yönelik birçok örnek çalisma yürüttüklerini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Gelecege miras olarak birakacagimiz en önemli degerlerden biri hiç süphesiz temiz bir çevre. Selçuklu Belediyesi olarak sifir atik çalismalarini önemli bir politika haline getirdik ve bu misyona uygun olarak egitim çagindaki çocuklarimizda çevre duyarliliginin artirilmasi için birçok faaliyet yürütüyoruz. Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü’müzün koordinasyonunda ilçemizde yer alan ilkokul, ortaokul ve liselerimize yönelik sifir atik yarismasini baslatmistik. Yarismamiza okullarimiz ve ögrencilerimizden yogun ilgi oldu ve binlerce kilogram geri dönüstürülebilir atik çocuklarimiz tarafindan toplanarak ekonomiye kazandirilarak ayni zamanda sifir atik hareketine önemli bir destek saglanmis oldu. Ben dereceye giren tüm okullarimiz ve ögrencilerimizin yani sira yarismaya katilarak Selçuklu’daki sifir atik hareketine destek veren tüm okullarimizi ve ögrencilerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA