Sehzadeler HEM Yilsonu Sergisi Törenle Açildi

Manisa’da Sehzadeler Halk Egitim Merkezi Hayat Boyu Ögrenme Haftasi dahilinde 2022-2023 egitim ögretim yilinda binlerce kursiyer tarafindan yapilan birbirinden güzel el emegi göz nuru eserleri sergiledi.

Sehzadeler HEM Yilsonu Sergisi Törenle Açildi
Sehzadeler Belediyesi Tarihi Kursunlu Han’da düzenlenen etkinlige Manisa Vali Yardimcisi Erhan Günay, Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici, Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, Sehzadeler Halk Egitimi Merkezi Ilyas Kayaokay ile ögretmenler, usta ögreticiler ve kursiyerler ile davetliler katildi.

Yilsonu sergisine katilan herkese tesekkür eden Sehzadeler Halk Egitimi Merkezi Müdürü Ilyas Kayaokay, “Yil boyunca kursiyerlerimizin, ögretmenlerimizin ürettigi el emegi ürünleri böyle tarihi bir dokuya sahip mekanda sergileme imkani sunan Sehzadeler Belediye Baskanimiz Ömer Faruk Çelik’e tesekkür ediyorum. Geçmisten gelecegi kültürel degerlerimizin yasatilmasinda her zaman Sehzadeler Halk Egitimi Merkezi sahadaki yerini almistir. Her zaman her yer egitim ilkesiyle hareket etmektedir. Çok çesitli branslarda üretilen ürünlerin tezgahlarda yer aldigini görüyoruz. Üretilen bu ürünler sadece süs esyasi veya dekoratif degil çok daha büyük anlamlar ifade ediyor. Geri dönüsüm malzemeler degerlendiriliyor. Açilan kurslar, kurslarda üretilen ürünler ekonomiye ve istihdama da katki sagliyor. Isbirligi yaptigimiz bütün kurumlarimiza desteklerinden dolayi tesekkür ediyoruz” diye konustu.



Açilan 220 kursta 4 binden fazla kursiyer egitim aldi

Sehzadeler Belediyesi olarak 5 asirlik tarihi Kursunlu Han’i restore ederek kültür ve sanat merkezi haline getirdiklerini vurgulayan Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, ise en büyük yatirimin insana yapilan yatirim oldugunu kaydetti.

Belediye olarak her zaman Sehzadeler Halk Egitim Merkezi ile isbirligi yaparak çesitli kurslar açtiklarini belirten Baskan Çelik, "Kursunlu Han’da 2022-2023 döneminde 169 kurs açildi, 2 bin 626 bin kursiyer egitim aldi. Çesitli bölgelerde kurslar açtik, bu dönem toplamda 220 adet kurs açilarak 4 binden fazla kursiyer kurslardan faydalandi." dedi.

Kaymakam Çaykara, Milli Egitim Müdürü Dikici de birer konusma yaparak emegi geçen herkese tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Sehzadeler Halk Egitimi Merkezi halk oyunlari ekipleri çesitli gösteriler gerçeklestirdi. Kursiyerlerden olusan koro bir konser verdi.

Etkinlik, protokol üyelerinin el emegi ürünlerini incelemesiyle sona erdi. Serginin pazartesi gününe kadar açik kalacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA