Sehrimde Dört Hafta'da Ikinci Hafta Tamamlandi

Samsun Atakum Belediyesi ile Özgecan Kadin Danisma Merkezi is birliginde kentte yasamini sürdüren depremzede ailelere yönelik düzenlenen "Sehrimde Dört Hafta”, eglenceli aktivitelerle devam ediyor.

Sehrimde Dört Hafta'da Ikinci Hafta Tamamlandi
Özgecan Kadin Danisma Merkezi ile Atakum Belediyesi is birliginde depremzede ailelere yönelik düzenlenen Sehrimde Dört Hafta projesinde ikinci hafta tamamlandi. Afet bölgesinden gelen vatandaslarin, depremlerin etkilerini daha saglikli bir sekilde atlatmalarini saglamak ve yasadiklari kente uyumlarina yardimci olmak amaciyla baslatilan projede, birbirinden eglenceli aktiviteler gerçeklestiriliyor.

20 anne, 6-12 yas araliginda çocuklar ve eslere yönelik hazirlanan programin, ilk etkinligi “Birlikte Egleniyoruz” basligi altinda gerçeklestirildi.

Katilimcilar, ”halat çekme”, ”çuval yarisi”, “mendil kapmaca”, “kasikla yumurta tasima”, ”kukla atölyesi” gibi oyunlarin yer aldigi programda renkli görüntüler sergiledi.

Programda ikinci hafta, Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nin atölyelerinde “Birlikte Çikolata Yapiyoruz” etkinligi, gerçeklestirildi.

Minikler anneleriyle katildiklari etkinlikte, ustalarindan çikolata yapmanin inceliklerini ögrendiler. Hazirladiklari çikolatalari kaliplara döken çocuklar, ardindan rengârenk pasta malzemeleriyle süslediler. Eglenceli anlar yasayan minik ustalar, özenle hazirladiklari çikolatalari afiyetle yediler.

Sehrimde Dört Hafta programi, ileri bir tarihte gerçeklestirilecek “Sanatla Bulusuyoruz Etkinligi” ile devam edecek. Tiyatro Sanatçisi Osman Dogan’in Nasreddin Hoca’yi canlandiracagi interaktif tiyatro oyununda, katilimcilari eglenceli anlar bekliyor. “Sehrimizi Taniyoruz” basligi altinda düzenlenecek sehir turunda ise sirasiyla Özgecan Kadin Danisma Merkezi, Atakum Sahili, Amisos Tepesi, Bandirma Gemisi ve Oyuncak Müzesi ziyaret edilecek. Sehir turu, Ömer Halisdemir Parki’nda sona erecek.
Kaynak: İHA