Sehit Annesi Aydemir Açiklamasi ''Selahattin Demirtas Insallah Içeriden Çikmasin''

Mardin’in Derik ilçesinde 8 yil önce sehit olan Elazigli Jandarma Uzman Çavus Sezer Aydemir’in annesi Aynur Aydemir, Millet Ittifaki’nin seçim vaatlerinden biri olan eski HDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas’in serbest birakilmasina tepki gösterirken, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na da sitem etti.

Sehit Annesi Aydemir Açiklamasi ''Selahattin Demirtas Insallah Içeriden Çikmasin''
Millet Ittifaki’nin seçim sürecinde eski HDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas, Osman Kavala ve FETÖ’den hüküm giyenlerin serbest kalacagi açiklamalari, basta sehit yakinlari olmak üzere birçok kesimi rahatsiz etmisti. 8 yil önce Mardin’in Derik ilçesinde hendek operasyonlarinda sehit düsen Sezer Aydemir’in annesi Aynur Aydemir, Millet Ittifaki Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu’nun söz konusu isimlerin adil yargilanma ile serbest birakilmalarini savunmasina tepki gösterdi.

’’Ben seçim sürecinde vatan nöbetindeydim’’

Bir sehit annesi olarak seçimlerde çok zorluk yasadigini belirten Aynur Aydemir, “Duyduklarimin karsisinda çok üzüldüm. Diyarbakir anneleri nasil evlat nöbetindeyse ben de seçim sürecinde vatan nöbetindeydim. Kemal Kiliçdaroglu üzgün bir tavirla televizyonlara çikarak ’Selahattin Demirtas neden cezaevinde’ dedi.

Saka gibi bir soru. Kendisi bilmiyor mu neden cezaevinde oldugunu. Ben de ona soruyorum benim oglum neden topragin altinda? Bir tek benim oglum da degil, kaç tane sehidimiz var. Bu sehitlerimiz neden topragin altinda, bunun cevabini versin. O cezaevinde yiyor, içiyor ve nefes aliyor ama benim oglum topragin altinda. Ben neden gidip soguk taslara sarilip agliyorum. Bizim kirmizi çizgimiz vatandir. Recep Tayyip Erdogan da, Kemal Kiliçdaroglu da benim babamin oglu degil ama Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan kötü ne yapti ki? Herkesin yanlislari ve hatalari olabilir, kimse dört dörtlük degil. Kürtler bu ülkede yasiyorlar. Recep Tayyip Erdogan onlara haklarini verdi. Kürtçe kanallar açildi, konusmalar serbest edildi. Önceden kimse çikip Kürtçe sarki söyleyemiyordu. Onlarin haklarini verdi, onlarla yetinmediler, bu sefer de vatani istediler. Kemal Kiliçdaroglu’nun yaptigi ne? Onlarla beraber olmak. Seçim sürecinde kimisi bana dönüp ’Senin oglunun katili Recep Tayyip Erdogan’dir’ dedi.

Benim oglumun katili Recep Tayyip Erdogan degil, benim oglumun katili Selahattin Demirtas’tir ve Kemal Kiliçdaroglu da Selahattin Demirtas’a özgürlük istiyor. Biz bunu kabul edemeyiz. Biz vatan hainlerinin yönettigi bir ülkede onlarin yönetimi altinda yasayamayiz ve ölürüz’’ dedi.



’’Kazanamadilar ve kazanamayacaklar’’

Seçim sonuçlarindan hem memnun oldugunu hem de üzgün oldugunu söyleyen sehit annesi Aydemir, “Türkiye’de seçmenlerin yarisindan çogu vatanini ve milletini seven insanlar oldugu gibi bir kismi da degilmis. Bizim kirmizi çizgimiz vatandir. Patates ve sogan dediler ama içkiye ve kumara para buluyorsunuz, bir sogan patates mi sizin gözünüze batti. Eskiden bizim atalarimiz savastiginda çok büyük bir bolluk içerisinde miydiler, onlar da ekmek bulamiyorlardi. Su anda bizim savunma sanayimiz ne kadar gelismis ve ilerlemis. Cumhurbaskanimiz yurt disina gittiginde nasil bir durusa sahip. Bir dönem tutturdular yok saray yaptirmis, yapsin. Benim cumhurbaskanim sarayda otursun, en güzel kiyafeti benim cumhurbaskanim giysin. Çünkü beni temsil ediyor. Selahattin Demirtas insallah içeriden çikmasin. Orada çürüsün ama gebermesin. Acilarin en büyügünü yasasin. Bu terör yandaslarina oy verenlere de ben hakkimi helal etmiyorum. Ben bu ülkeye evlat verdim. Ben bu ülkenin anasiyim. Benim için bu ülke ve vatan çok önemli. Bu ülkede yasayan herkes benim için önemlidir. Çünkü ben onlar için evlat verdim. O kadar sehitlerimiz olmasina ragmen televizyonlara çikarak ’Selahattin Demirtas neden içeride?’ diye soruyor. Sor bakalim neden bizim sehitlerimiz topragin altinda. Utanmadan sehit cenazelerine çelenk gönderip, ardindan neden içeride oldugunu soruyorsun. HDP’lileri CHP’liler meclise soktular. Ben İçel’de yasarken bagiriyorlardi. Her evden HDP’ye bir oy istediler ve verdiler. HDP’yi meclise CHP seçmenleri getirdi, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan getirmedi. Ama kazanamadilar, kazanamayacaklar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA